gelisiguzel in anlami ne ?

Ozlem

Bilgili
Gelişigüzel in anlamı ne?
Türk dili içerisinde günlük hayatta oldukça sık kullanılan sözcüklerden biridir. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime; baştan savma, latteayin, herhangi bir ve rastgele anlamlarına gelmektedir. Hem sıfat hem de zarf olarak kullanılır.Dec 28, 2021

Türk dili içerisinde günlük hayatta oldukça sık kullanılan sözcüklerden biridir. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime; baştan savma

Selam, nasılsınız?

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu hususta ek olarak

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı +4 zelzele Zelzele, Arapça kökenli olup "deprem" veya "yer sarsıntısı" anlamına gelir. Yer kabuğundaki tektonik plakaların hareketi sonucu oluşan sismik dalgalanmaları ve şiddetli sarsıntıları ifade eder. Eş anlamlıları deprem ve yer sarsıntısıdır. Yaygın olarak "büyük zelzele", "gece yaşanan zelzele" şeklinde kullanılır

İşe yarar umuduyla paylaşıyorum

Türk dili içerisinde günlük hayatta oldukça sık kullanılan sözcüklerden biridir. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime; baştan savma

Selamlar herkese

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Ozlem

Ek bir detay olarak

- Gelişigüzel kelimesi, baştan savma, rastgele, lalettayin ve herhangi anlamlarında kullanılır. Gelişigüzel Ne Anlama Gelir? Gelişigüzel kelimesi, öylesine ve baştan savma anlamlarında çok sık kullanılan bir kelimedir. Gelişigüzel kelimesi, özenmeden yapılan şey anlamında çok sık kullanılır. 11 Eki 2021 Gelişigüzel ne demek, ne anlama geliyor? Gelişigüzel kelimesinin

İşe yarar umuduyla paylaşıyorum

Selam millet

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Ozlem

Kısaca eklemek gerekirse

- Türk Dil Kurumundaki bilgilere göre gelişi güzel kelimesi ayrı yazıldığında yazım yanlışına yol açmaktadır. Kelimenin doğrusu birleşik ve gelişigüzel şeklinde olmalıdır

İşe yaraması ümidiyle

Herkese iyi çalışmalar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Ozlem

Bir başka not olarak

- Türk Dil Kurumundaki bilgilere göre gelişi güzel kelimesi ayrı yazıldığında yazım yanlışına yol açmaktadır. Kelimenin doğrusu birleşik ve gelişigüzel şeklinde olmalıdır
- Türk Dil Kurumu – Dilimiz Kimliğimizdir

Belki işine yarar diye düşündüm

benzerkonular_benzer_konular