fob satis ne demek ?

FOB satış ne demek?
GEMİDE MASRAFSIZ / FREE ON BOARD (FOB) Ülkemizde en çok kullanılan bu teslim şeklinde; satıcı malları belirlenen yükleme limanında

Selam, nasılsınız?

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Ayrıca şunu da ekleyeyim

- GEMİDE MASRAFSIZ / FREE ON BOARD (FOB) Ülkemizde en çok kullanılan bu teslim şeklinde; satıcı malları belirlenen yükleme limanında, alıcı tarafından seçilen gemide veya belirlenen şekilde ulaştırılan malları temin ederek teslim eder
- Yurt dışından ürün getirirseniz, gümrük vergisi ödemek zorundasınız . Yurt dışından, ticari maksat güdülmeyen ve posta veya hızlı kargo ile gönderilen ürünleriniz, en fazla 1500 Euro değerine sahipse:  Avrupa Birliği ülkelerinden direk gelmesi halinde %18 vergi uygulanır

İşine yarar umuduyla paylaştım

FOB satış ne demek?
GEMİDE MASRAFSIZ / FREE ON BOARD (FOB) Ülkemizde en çok kullanılan bu teslim şeklinde; satıcı malları belirlenen yükleme limanında

Selam, umarım keyifler yerindedir

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Küçük bir not daha

- Free On Board, FOB , Gemi Bordasında Teslim Şekli Nedir FOB teslim şeklinde, satıcı yani ihracatçı firma, yükü, alıcının yani ithalatçının talep ettiği tarih aralığında ve yine alıcının talep ettiği limanda, gemiye yükleme işlemini de içerecek şekilde teslim eder
- FOB fiyatı, malın yükleme limanına kadar olan tüm maliyetleri dikkate alınarak belirlenir. Formülü ise aşağıdaki gibidir: FOB fiyatı= üretim maliyeti + taşıma masrafları + gümrük ve ihracat işlemleri + yükleme giderleri

İşine yaraması dileğiyle sundum

FOB satış ne demek?

Selam sevgili topluluk

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @GizliGözler34

Bu konuyla bağlantılı olarak

- FOB – Gemide Masrafsız Teslim Satıcı, ürünler gemiye yüklenene kadarki tüm masrafları ve riskleri karşılar. Ayrıca ihracat gümrük işlemlerini de gerçekleştirir. Malzemeler güverteye vardığı zaman alıcı tüm sorumlulukları alır

İşe yaraması ümidiyle paylaştım

benzerkonular_benzer_konular