farkli bir gozle bakmak ne demek ?

Farklı bir gözle bakmak ne demek?
"Yan Gözle Bakmak" kuşku ve şüphe ile bakmak, birine veya bir şeye karşı güvensiz ve olumsuz bir tutum sergilemek anlamına

İyi sabahlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Ozgul

Bu bağlamda

- “Bakmakla görmek arasındaki fark nedir?” diye sormuşlar Mevlana 'ya…

İşine yaraması dileğiyle ekliyorum

"Yan Gözle Bakmak" kuşku ve şüphe ile bakmak, birine veya bir şeye karşı güvensiz ve olumsuz bir tutum sergilemek anlamına

Merhaba arkadaşlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Buna ilaveten

- Zihni bulanmak (karışmak): Açık ve düzgün bir şekilde düşünemez olmak, düşünceleri arasında bağlantı kalmamak, aklı karışmak : Tellâlların, münâdîlerin bin türlü feryatları içinde zihni bulanır (Hüseyin R. Gürpınar'dan). Bu garâibi düşündükçe zihnim karıştı (Hüseyin R. Gürpınar)
- Sözlükte “bakmak, görmek; düşünmek” anlamındaki nazar kelimesi Türkçe'de “ beğenilen bir şeye kıskançlıkla bakmak ve zarar verecek şekilde onu etkilemek ” mânasında nazar etmek (göz değmek), Arapça'da ise nazra (isâbetü'l-ayn) şeklinde kullanılır

İşine yarar umarım

Selam herkese

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ozgul

Bir başka not olarak

- ölümden sonra yaşama inanan insanların ölmeden önce görmek anlamında kullandıkları deyiş
- 1. Kötü niyetle, düşmanca bakmak . 2. Göz ucuyla bakmak
- “Bakmakla görmek arasındaki fark nedir?” diye sormuşlar Mevlana 'ya…

Umarım ihtiyacını karşılar