eskiden ogretmene ne ad verilirdi ?

Eskiden öğretmene ne ad verilirdi?
ÖZ: Osmanlı eğitim sisteminde öğretmenler; muallim, müderris, molla, hoca gibi adlarla anılmışlardır

Selam sevgili ekip arkadaşları

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Cigdem

Ek bir not olarak

- ÖZ: Osmanlı eğitim sisteminde öğretmenler; muallim, müderris, molla, hoca gibi adlarla anılmışlardır

İşe yarar umuduyla paylaşıyorum

ÖZ: Osmanlı eğitim sisteminde öğretmenler; muallim, müderris, molla, hoca gibi adlarla anılmışlardır

Merhaba arkadaşlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Cigdem

Buna ilaveten

- Öğretmenlere " öğretmenim " denmesinin nedeni, öğretmen kelimesinin Türkçe'de "öğretmek" fiiliyle ilgili bir köke sahip olmasıdır
- ÖZ: Osmanlı eğitim sisteminde öğretmenler; muallim, müderris, molla, hoca gibi adlarla anılmışlardır

Faydalı olur diye paylaşıyorum

Selam herkese

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Cigdem

Ek olarak değinmek gerekirse

- 2/A sınıfı olarak öğretmen kelimesinin eş anlamlısı olan “ muallim ”i öğrendik 😀 | Aydın Özel Ege Atabey Okulları | Facebook

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

Selam dostlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Cigdem

Bu noktada

- Eski zamanlarda Muallim kelimesi erkek öğretmenler için kullanılır; muallime ise kadın öğretmenler adına değerlendirilirdi
- Öğretmenler Günü'nde geçmişe gidiyor ve bulundukları toplumda fark yaratarak tarihte iz bırakan öğretmenleri anıyoruz. "İlk Öğretmen" olarak anılan ve felsefe dünyasına yaptığı katkılarla bilinen Aristoteles , eğitimin ve öğretmenlerin önemini her zaman vurgulamıştır
- Öğretmen , Türkçedeki ög (akıl, anlayış) kökünden türemiştir. İlim, sanat veya teknik dallarında bildiğini öğretmeyi meslek edinmiş kimseye denir

Faydalı olur umarım

benzerkonular_benzer_konular