eski dilde antika ne demek ?

Eski dilde antika ne demek?
antika - Nişanyan Sözlük. Fransızca antique “1. çok eski, kadim (sıfat), 2. eski eser (ad)” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük

Herkese merhaba

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Aysel

Bu konuyla bağlantılı olarak

- "Antika" ismi, Türkçe 'de köken olarak Fransızca "antique" kelimesinden gelmektedir ve "eski, değerli, nadir bulunan" anlamlarını taşır
- Antika , eski ve koleksiyonluk eşya anlamına gelmektedir. Antika eşyalar çoğunlukla, hoş görüntüsü, enderliği, kullanılabilirliği, eşsiz özellikleri veya duygusal anlamı gibi nitelikleri bulunması sebebiyle toplanır. Antika bir obje, adeta geçmiş bir çağın veya belirli bir dönemin simgesi gibidir
- Antika , eski veya çok eski zamanlardan kalma şeyleri ifade eder. 5 gün önce

İşine yararsa keyifli olur

Eski dilde antika ne demek?
antika - Nişanyan Sözlük. Fransızca antique “1. çok eski, kadim (sıfat), 2. eski eser (ad)” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük

Merhaba arkadaşlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bunun yanında

- antico < Lat.) 1. Eski çağlardan kalma, târihi kıymeti veya sanat değeri olan eşyâ: Yer minderinde antikalara gömülü bir gözlüklü adam oturuyordu (Refik H. Karay)
- "Antika" ismi, Türkçe 'de köken olarak Fransızca "antique" kelimesinden gelmektedir ve "eski, değerli, nadir bulunan" anlamlarını taşır
- Antika kelmesinin kökeni Fransızca'dır. Antika kelimesinin anlamı ise koleksiyon değeri olan eski zamanlardan kalma eşyalardır

Paylaşmak istedim

benzerkonular_benzer_konular benzerkonular_forum benzerkonular_tarih
Sevgi Gündem 0 175
Gulfidan Gündem 0 152
Aynur Gündem 0 148
Funda Gündem 0 169
Gulbahar Gündem 0 163
Melek Gündem 0 153
Sare Gündem 0 162
Sevgi Gündem 0 152

benzerkonular_benzer_konular