es anlamli kelimeler neler ?

Dilan

Bilgili
Eş anlamlı kelimeler neler?
Yazılış ve okunuşları farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir. Eş anlamlı kelimeler, cümlede birbirleri ile yer değiştirdikleri zaman cümlenin anlamında herhangi bir değişiklik ve bozulma olmaz.

Yazılış ve okunuşları farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin

Selam ekip

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Dilan

Bir başka açıdan değerlendirirsek

- Eş anlamlı kelime seçici "Diminutive" kelimesinin yaygın eş anlamlıları arasında "küçük" , "minyatür" , "minik" , "ufak " ve "minik" bulunur
- mezun olarak tababet mesleği icra eden kişilere doktor denmektedir. Daha seyrek de olsa hekim ve tabip sözcükleri de birlikte kullandığımız diğer sözcüklerdir
- İşte bazı örnekler: Barış - sulh; Görev - vazife; Fakir - yoksul; Ev - konut; Cevap - yanıt; Araç - vasıta; Önder - lider; Deprem - zelzele; Hikaye - öykü; Samimi - içten

Dilerim yardımcı olur

Yazılış ve okunuşları farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin

Selam dostlarım

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Dilan

Ek bir açıklama olarak

- Eş anlamlı kelime seçici "Diminutive" kelimesinin yaygın eş anlamlıları arasında "küçük" , "minyatür" , "minik" , "ufak " ve "minik" bulunur

İşine yararsa harika

Merhaba, iyi çalışmalar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bu noktada

- Eski Türkçe üz veya yüz sözcüğünden evrilen bu kelimenin eş anlamlısı en çok kullanılan eş anlamlı kelimesi çehre kelimesidir. Dilimizde bütün kelimelerin yazılışları ve okunuşları ve anlamları birbirinden farklıdır

Belki işine yarar diye paylaştım

İyi günler

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Dilan

Bunun yanında

- Yazılışları ve okunuşları birbirinden farklı ancak anlamları aynı olan sözcüklere eş anlamlı kelimeler denir . Türkçe dil gelişimi okul öncesi ve okul döneminde oldukça önemli
- mezun olarak tababet mesleği icra eden kişilere doktor denmektedir. Daha seyrek de olsa hekim ve tabip sözcükleri de birlikte kullandığımız diğer sözcüklerdir

Belki işine yarar diye düşündüm

Selam değerli ekip

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Dilan

Bir ekleme yapmak gerekirse

- İsa ne anlama geliyor? Gayrimenkulde "beklemede" ne anlama gelir? "Güzel" kelimesinin eş anlamlısı " hoş " kelimesidir

İşe yarar umarım

Herkese selam

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Dilan

Bir başka açıdan değerlendirirsek

- popo, kıç , kaba et i
- Türkçede anlamdaş sözcüklerden biri genellikle yabancı kökenlidir. kıymet-değer, cevap-yanıt, sene-yıl, medeniyet-uygarlık, imkân-olanak, acele-ivedi, zelzele-deprem, yoksul-fakir, misafir-konuk, sınav-imtihan, yöntem-metot, mesele-sorun, vasıta-araç, cihaz-aygıt, görev-vazife, düşünce-fikir
- İşte bazı örnekler: Barış - sulh; Görev - vazife; Fakir - yoksul; Ev - konut; Cevap - yanıt; Araç - vasıta; Önder - lider; Deprem - zelzele; Hikaye - öykü; Samimi - içten

İşine yararsa ben de mutlu olurum

Selam

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu konuyla bağlantılı olarak

- Eski Türkçe üz veya yüz sözcüğünden evrilen bu kelimenin eş anlamlısı en çok kullanılan eş anlamlı kelimesi çehre kelimesidir. Dilimizde bütün kelimelerin yazılışları ve okunuşları ve anlamları birbirinden farklıdır
- İsa ne anlama geliyor? Gayrimenkulde "beklemede" ne anlama gelir? "Güzel" kelimesinin eş anlamlısı " hoş " kelimesidir
- Anlamı; canım, hayatım , tatlım vb. Doğru

İşine yarar diye düşündüm

benzerkonular_benzer_konular