emperyalizm kimin kitabi ?

Ayfer

Bilgili
Emperyalizm kimin kitabi?
EmperyalizmÇevirenLevent ÖzübekSayfa Sayısı140YazarVladimir İlyiç LeninYayıncıYazılama YayıneviDizilerTeorik Bakış7 more rows

EmperyalizmÇevirenLevent ÖzübekSayfa Sayısı140YazarVladimir İlyiç LeninYayıncıYazılama YayıneviDizilerTeorik Bakış7 more rows

Selam, umarım iyisinizdir

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Ayfer

Ek bir örnek olarak

- türkiye içinde türkiye vatandaşlarına yönelik yürütülen türklüğü yüceltici propaganda faaliyetlerinin emperyalizm sayılmaması gerektir. olsa olsa türkiyedeki güçler türkiye dışında, yabancı uyruklar üzerinde türklüğü yüceltici propaganda ve ticaret yapıyorlarsa bu türk emperyalizmi sayılabilir

Belki işine yarar diye paylaştım

Selamlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ayfer

Ek bilgi olarak

- Belli bir güce sahip olan devletin, başka devletler, milletler ve topraklar üzerinde (ihtiyaç duyduğu) onların rızası olmadan egemenlik kurma çabası ve gayesi olarak tanımlanır

İşine yararsa ne mutlu

Selam

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bunu takiben

- savunmakla kalmayıp, öyle davranan, onu yaşam felsefesi haline getirmiş kişilere verilen isim
- Emperyalizm Çağı XIX. yüzyılda Avrupa'ya modern görünümünü veren iktisadî, siyasî, insanî dönüşümler üzerinde yükselen bir dönem olarak ortaya çıktı. Bu dönüşümler Avrupalı devletlerin olduğu kadar bireylerin ve toplumsal yapıların davranışlarına da yön veren bir olgu olarak emperyalizmi ortaya çıkardı
- Belli bir güce sahip olan devletin, başka devletler, milletler ve topraklar üzerinde (ihtiyaç duyduğu) onların rızası olmadan egemenlik kurma çabası ve gayesi olarak tanımlanır

İşine yarayabilir

Selamlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Ayfer

Bir diğer bakış açısından

- 1870'li yıllarda Birleşik Krallık'ta Başbakan Benjamin Disraeli'nin sömürge imparatorluğunu güçlendirme ve genişletme politikalarını tanımlamak için emperyalizm kavramına başvurulmuştur. Böylece emperyalizm, sömürgecilikle eş anlamda kullanılmaya başlanmıştır

İşine yarar diye ekliyorum

benzerkonular_benzer_konular