el antiseptikleri nelerdir ?

Hatice

Bilgili
El antiseptikleri nelerdir?
Hijyenik el yıkamada antibakteriyel etkinliği olan ajanlar (iyodofor, klorheksidin glukonat, triklosan, kloroksilenol) kullanılmaktadır ve amaç sadece ellerin temizlenmesi de-‐ ğil aynı zamanda temiz kalmasıdır.

Hijyenik el yıkamada antibakteriyel etkinliği olan ajanlar (iyodofor, klorheksidin glukonat, triklosan, kloroksilenol)

Selam sevgili ekip arkadaşları

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Hatice

Konuya dair bir ekleme daha

- Direnç gelişimi saptanmış olan dezenfektanlar arasında klorheksidin, kloramin, povidon iyot, kuarterner amonyum bileşikleri, formaldehit, gluteraldehit, hidrojen peroksit sayılabilir
- GİRİŞ Hijyenik el antisepsisi, ellerdeki geçici floranın kalıcı florayı etkilemeden azaltılması amacıyla uygulanan el yıkama ya da el ovalama işlemleri olarak tanımlanmaktadır
- Son güncelleme tarihi: 12/09/2025 . Antiseptik, enfeksiyonu önlemek için cildinize uyguladığınız mikrop öldürücü antimikrobiyal bir maddedir . Hidrojen peroksitten alkol bazlı çözümlere kadar bu ürünler hızlı etki gösterir, ancak yalnızca talimatlara uygun olarak kullanılmalıdır

İşine yarayacağını düşündüm

Hijyenik el yıkamada antibakteriyel etkinliği olan ajanlar (iyodofor, klorheksidin glukonat, triklosan, kloroksilenol)

Selam değerli ekip

@Hatice okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Konuya ek olarak

- Antiseptikler, enfeksiyonları önlemek için ciltteki bakteri ve virüsleri öldürür ve etkilerini durdurur. Yaygın olarak kullanılan antiseptikler arasında hidrojen peroksit, izopropil alkol ve povidon iyot bulunur. Antiseptik mendiller ve dezenfektanlar, sabun ve suyun bulunmadığı durumlarda kullanılır
- Ancak fark , dezenfektanların seramik, ahşap, taş veya metal gibi canlı olmayan yüzeylerdeki bakterileri öldürmesi, antiseptiklerin ise cilt ve yaralarda, yani canlı dokularda kullanılmak üzere tasarlanmış olmasıdır

Belki bir işe yarar

Selam, herkese iyi haftalar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Ek bir açıklama olarak

- Direnç gelişimi saptanmış olan dezenfektanlar arasında klorheksidin, kloramin, povidon iyot, kuarterner amonyum bileşikleri, formaldehit, gluteraldehit, hidrojen peroksit sayılabilir
- Son güncelleme tarihi: 12/09/2025 . Antiseptik, enfeksiyonu önlemek için cildinize uyguladığınız mikrop öldürücü antimikrobiyal bir maddedir . Hidrojen peroksitten alkol bazlı çözümlere kadar bu ürünler hızlı etki gösterir, ancak yalnızca talimatlara uygun olarak kullanılmalıdır

İşine yarar diye ekledim

benzerkonular_benzer_konular