ebed ne demek tdk ?

Gizem

Bilgili
Ebed ne demek TDK?
Ebed kelimesinden türetilmiş olan ebedi, dilimize Arapçadan geçmiştir. Ebedi sözcüğü hem sonsuz hem de aralıksız ve sürekli manasına gelir. Bu kelime genellikle ezeli ile birlikte kullanılır.Aug 4, 2021

Ebed ne demek TDK?
Ebed kelimesinden türetilmiş olan ebedi, dilimize Arapçadan geçmiştir. Ebedi sözcüğü hem sonsuz hem de aralıksız ve sürekli manasına

Selamlar, keyifli günler dilerim

@Gizem okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Ayrıca şunu da belirtmek isterim

- Ebed-müddet (ﺍﺑﺪ ﻣﺪّﺕ) birl. sıf. (Ar. müddet “süre” ile) Ebedî olan, sonsuz

İşine yarar umarım diye düşündüm

Ebed ne demek TDK?
Ebed kelimesinden türetilmiş olan ebedi, dilimize Arapçadan geçmiştir. Ebedi sözcüğü hem sonsuz hem de aralıksız ve sürekli manasına

Selam sevgili dostlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Buna ek bilgi olarak

- Eski Türkçe ebe veya epe “ anne, büyük anne ” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe aba veya apa “baba, dede” sözcüğü ile eş kökenlidir
- Ebed-Melek adı, İbranice "hizmetçi" ve "kral" kelimelerinin birleşiminden oluşur, ancak bilim insanları bu birleşimin bir unvan mı yoksa kişisel isim mi olması gerektiği konusunda hemfikir değildir
- Ebede (Tatarca: Әбәдә veya Äbädä), Tatarların inanışında yaşlı kadın kılığına bürünen, zararsız bir orman ruhudur

Faydalı olur diye paylaşıyorum

Ebed ne demek TDK?

Herkese iyi günler

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Gizem

Bir başka noktadan

- EBD ( Electronic Brakeforce Distribution ), yeni nesil araçlarda kullanılan gelişmiş bir güvenlik sistemidir. Frenleme sırasında her tekerleğe uygulanan gücü dinamik olarak ayarlayarak aracın dengeli ve güvenli bir şekilde durmasını sağlar

Yardımcı olabildiysem ne mutlu

benzerkonular_benzer_konular