dunyanin ilk oyuncagi nedir ?

Serpil

Bilgili
Dünyanın ilk oyuncağı nedir?
İnsanlık tarihinde bilinen ilk oyuncağın Mısırlılara ait olduğu ortaya çıkarılmıştır. M.Ö. 5 yüzyıl başlarında o dönemin çocuklarının ve belki de yetişkinlerin, dini ritüel olarak tahta at ve M.Ö. 2. yüzyılda da topaç kullandıkları arkeolojik bulgularla belirlenmiştir.

İnsanlık tarihinde bilinen ilk oyuncağın Mısırlılara ait olduğu ortaya çıkarılmıştır. M.Ö. 5 yüzyıl başlarında o dönemin

Selam sevgili dostlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir dipnot olarak

- Ole Kirk Christiansen (doğum adı Ole Kirk Kristiansen ; [ a ] 7 Nisan 1891 – 11 Mart 1958) Danimarkalı bir marangozdu. 1932'de, daha sonra Lego Grubu olarak bilinen Lego adlı inşaat oyuncak şirketini kurdu
- Oyuncak Hikayesi (1995) Oyuncak Hikayesi 2 (1999) Oyuncak Hikayesi 3 (2010) Oyuncak Hikayesi 4 (2019)
- Oyuncak Hikayesi ( 1995 )

İşine yaraması dileğiyle sundum

İnsanlık tarihinde bilinen ilk oyuncağın Mısırlılara ait olduğu ortaya çıkarılmıştır. M.Ö. 5 yüzyıl başlarında o dönemin

Selamlar herkese

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu noktada belirtmek gerekirse

- Oyuncak Hikayesi ( 1995 )
- Ole Kirk Christiansen (doğum adı Ole Kirk Kristiansen ; [ a ] 7 Nisan 1891 – 11 Mart 1958) Danimarkalı bir marangozdu. 1932'de, daha sonra Lego Grubu olarak bilinen Lego adlı inşaat oyuncak şirketini kurdu
- Oyuncak Hikayesi (1995) Oyuncak Hikayesi 2 (1999) Oyuncak Hikayesi 3 (2010) Oyuncak Hikayesi 4 (2019)

İşine yarar diye düşündüm, paylaştım

Selam

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir ekleme yapmak gerekirse

- İlk aylarda, yüksek kontrastlı ve ses çıkaran oyuncaklar, bebeklerin görsel ve işitsel algılarını uyarmak için mükemmeldir. Siyah ve beyaz desenli kitaplar ve yumuşak çıngıraklar ideal seçenekler arasındadır. Bir ila üç aylık dönemde, bebekler renkli ve farklı dokulardaki oyuncaklara yönelmeye başlar
- Son zamanlarda büyükten küçüğe hemen hemen her yaş ortalamasının ilgisini çeken bir ürün de Matruşka Bebeklerdir . İç içe geçen ve gittikçe küçülen dekoratif obje olarak kullanılan Matruşka Bebekler Rusya'nın simgesidir

İşine yararsa yeter bana

Günaydın

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Ek bir detay olarak

İşe yaraması dileğiyle

Merhaba değerli dostlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Serpil

Bir başka detay olarak

- Ankara Oyuncak Müzesi , Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi adıyla 20 Nisan 1990'da Türkiye'nin ilk oyuncak müzesi olarak Prof. Dr. Bekir Onur tarafından ziyarete açıldı
- Oyuncak, Nisan 2024'te Blackpink üyesi Lisa'nın çanta süsü olarak görüntülenmesinin ardından büyük ilgi gördü . Bu durum Tayland başta olmak üzere Güneydoğu ve Doğu Asya'da tanınırlığının hızla artmasına yol açtı
- Eğlenirken öğrenen mutlu çocuklar… ·1996 yılında Adore Oyuncak Eğitim Araçları Yürür ailesi tarafından kuruldu. Türk çocuklarının eğlenerek öğrenmeleri ve kendilerini geliştirmelerini sağlayacak kaliteli markalarla buluşmaları için çalışmalara başlandı

Paylaşmak istedim

Selamlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Serpil

Konuya dair bir ekleme daha

- Oyun ve Oyuncağın tarihi ise insanlığın varoluşu kadar eskilere dayanır. Tarihimizde bilinen ilk oyuncak Mısırlılara aittir . M.Ö. beşinci yüzyıl başlarında Mısırlı çocukların, şimdiki yaşıtları gibi Tahta Atlara binmekten çok hoşlandıkları belgelenmiştir

İşine yarar umuduyla paylaştım

Selamlar herkese

@Serpil anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Ayrıca eklemek isterim ki

- Uranyum İçeren Radyoaktif Atom Enerjisi Laboratuvar Kiti (1950) Gilbert U-238 Atom Enerjisi Laboratuvarı, Alfred Carlton Gilbert tarafından 1950 yılında üretilen bir oyuncak laboratuvar setidir
- Oyun ve oyuncağın tarihi insanlık kadar eskidir. Tıpkı hayvanlar gibi, ilk insanlar da muhtemelen doğadaki pek çok nesneyi oyuncak olarak kullanmışlardır. Ancak sırf oyun amaçlı olarak üretilen ilk nesnelerin top, uçurtma ve yoyo olduğu kabul edilir

İşine yararsa keyifli olur

benzerkonular_benzer_konular benzerkonular_forum benzerkonular_tarih
Gulhan Oyuncak 0 150
RüyaKuşu Oyuncak 0 208
RengarenkSes Oyuncak 11 286
Sezen Oyuncak 10 328
Nevin Oyuncak 9 361

benzerkonular_benzer_konular