dezenfeksiyon hangi durumlarda kullanilir ?

Dezenfeksiyon hangi durumlarda kullanılır?
Dezenfeksiyonda temel amaç, vücut için zararlı ve sık görülen mikroorganizmaların ortamdan temizlenmesidir

Selam millet

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Feraye

Bunun yanında

- İdeal bir dezenfektan ; Kullanıcıya zarar vermemeli, kokusuz, ekonomik olmalıdır. Yüzeye uyum göstermeli, aşındırma ve bozulmaya neden olmamalıdır. Uygulanan yüzeylerde kalıcı etkiye sahip olmalı, temizleyici özelliğe sahip olması istenir. Suda kolay çözünebilir olmalıdır

Belki işine yarar diye düşündüm

Dezenfeksiyonda temel amaç, vücut için zararlı ve sık görülen mikroorganizmaların ortamdan temizlenmesidir

Merhaba, iyi çalışmalar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Feraye

Bu başlıkla ilgili

- Yüksek Düzey Dezenfektanlar: Yüksek düzey dezenfektanlar, en güçlü dezenfektanlar arasında yer alır ve genellikle sağlık kuruluşları ve endüstriyel alanlarda kullanılır . Bu dezenfektanlar, mikroorganizmaları (bakteri, virüs, mantar, tuberkülosidal, sporisidal vb.) tamamen yok ederek dezenfeksiyon sağlarlar

Küçük bir katkı olur umarım

Selam dostlarım

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Feraye

İlaveten

- Temizlik , yüzeylerden döküntüleri, tozu ve kiri uzaklaştırır, ancak mikropları öldürmez. Dezenfeksiyon , yüzeylerin temizlenmesi veya dezenfekte edilmesi yoluyla mikropların uzaklaştırılması işlemidir. Dezenfeksiyon , özellikle kimyasallar kullanılarak mikropların öldürülmesi anlamına gelir

İşine yarar diye düşündüm, paylaştım

Selam dostlarım

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- Kolonyanın dezenfekte edici etkisi sınırlıdır ve sıkça maruz kalınan yoğun enfeksiyon riski taşıyan durumlarda yetersiz kalabilir . Dezenfektanlar genel anlamda daha güçlü bir mikroorganizma öldürücü etkiye sahipken kolonya daha çok hoş kokusu ve ferahlatıcı etkisiyle kişisel hijyen için tercih edilir

İşine yaramasını diledim

benzerkonular_benzer_konular