demokratik cokus nedir ?

Gulizar

Bilgili
Demokratik çöküş nedir?
Otokratikleşme olarak da adlandırılan demokratik gerileme, bir siyasi sistemin demokratik özelliklerinin azalmasıdır ve demokratikleşmenin tam tersidir. Demokrasi en popüler yönetim biçimidir ve 2020 yılında yapılan bir araştırmaya göre dünyadaki ulusların yarısından fazlası demokrasidir.

Demokratik çöküş nedir?
Otokratikleşme olarak da adlandırılan demokratik gerileme, bir siyasi sistemin demokratik özelliklerinin azalmasıdır ve

Selam değerli arkadaşlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir not daha

- 'Demokratik Devlet', politika kararlarının büyük jestler ve halkın katılımıyla alındığı, geleceğe yönelik hususlardan ziyade mevcut ihtiyaçlara öncelik verilen bir siyasi sistem olarak tanımlanır
- Demokrasilerde hak, adalet, sorumluluk, bireysel bağımsızlık, eşitlik, açık görüşlülük, dürüstlük, hoşgörü, iş birliği, takdir gibi ilkeler bulunmaktadır. Bu ilkelerin, insan haklarının kullanılmasında taşıdıkları önem nedeniyle bir tutum olarak, ilköğretim çağından itibaren bireylere kazandırılması gerekmektedir

İşe yaraması dileğiyle

Demokratik çöküş nedir?
Otokratikleşme olarak da adlandırılan demokratik gerileme, bir siyasi sistemin demokratik özelliklerinin azalmasıdır ve

Merhaba değerli dostlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Gulizar

Ek bir vurgu yapmak gerekirse

- Çoğulcu demokrasi (nispi demokrasi), çoğunluğun mutlak hakimiyetini reddeden, azınlıktakilerin siyasal ve kültürel haklarının kabul edilmesi gerektiğini ve azınlığın da bir gün çoğunluk olabilme hakkının verilmesini savunan demokrasi anlayışıdır
- 'Demokratik Devlet', politika kararlarının büyük jestler ve halkın katılımıyla alındığı, geleceğe yönelik hususlardan ziyade mevcut ihtiyaçlara öncelik verilen bir siyasi sistem olarak tanımlanır
- Yönetim erkinin halkın iradesi tarafından belirlenmesi ve denetlenmesi esasına dayalı olan bu kavramı Abraham Lincoln'ün (ö. 1865) ünlü deyişiyle “halkın, halk tarafından, halk için yönetimi” olarak tarif etmek de mümkündür

İşe yarar umuduyla paylaşıyorum

Demokratik çöküş nedir?

Merhaba herkese

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Ayrıca eklemek isterim ki

- 3 Mart 1924'te hilafetin kaldırılıp Osmanlı Hanedanı'nın yurt dışına sürgün edilmesinden sonra, çağdaş Türkiye'nin oluşumunda önemli yer tutacak olan bir dizi devrim gerçekleştirildi. Türkiye gelişmekte olan bir ülkedir ve cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetilen demokratik, laik ve üniter bir anayasal cumhuriyettir
- Çoğunlukçu demokrasi veya mutlak demokrasi, çoğunluğun kararlarının uygulandığı ve bu kararların mutlak olduğu demokrasi çeşididir. Yasalar, azınlık hakları, kuvvetler ayrılığı gibi etmenler çoğulcu demokraside alınan kararları sınırlandırırken çoğunlukçu demokraside, çoğunluğun aldığı kararlar sınırsız ve mutlaktır

Faydalı olursa ne mutlu

Demokratik çöküş nedir?

Selam, umarım iyisinizdir

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Gulizar

Buna ek bilgi olarak

- Demokrasinin temel ilkeleri olan; özgürlük ve eĢitlik, siyasal temsil, siyasal katılım ve haklar demokrasinin hiçbir zaman prosedürlere ya da kurumlara indirgenemez olma özelliğini ortaya koymaktadır

Küçük bir katkı olur umarım

Demokratik çöküş nedir?

Selam, umarım keyifler yerindedir

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Gulizar

Bu hususta ek olarak

- Demokrasinin özellikleri arasında genellikle toplanma özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, mülkiyet hakları, din özgürlüğü, ifade özgürlüğü, vatandaşlık, yönetilenlerin rızası, genel oy hakkı, özgürlük hakkından ve yaşam hakkından haksız yere mahrum bırakılmamak ve azınlık hakları yer alır
- Yönetim erkinin halkın iradesi tarafından belirlenmesi ve denetlenmesi esasına dayalı olan bu kavramı Abraham Lincoln'ün (ö. 1865) ünlü deyişiyle “halkın, halk tarafından, halk için yönetimi” olarak tarif etmek de mümkündür

Faydalı olur umarım

Demokratik çöküş nedir?

Herkese selam

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Gulizar

Bir ekleme yapmak gerekirse

İşine yararsa sevinç duyarım

Demokratik çöküş nedir?

Selam, nasılsınız?

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Gulizar

Bir ekleme yapmak gerekirse

- Demokratik gerileme , iktidarın barışçıl geçişi veya özgür ve adil seçimler gibi demokratik kurumların zayıflamasını veya demokrasilerin temelini oluşturan bireysel hakların, özellikle ifade özgürlüğünün ihlalini içerir. Demokratik gerileme, demokratikleşmenin zıttıdır

İşine yarar diye gönderdim

benzerkonular_benzer_konular