demokrasinin tersi nedir ?

Demokrasinin tersi nedir?
Totaliter demokrasi, genel olarak devletin yürütme gücünün yasama gücüne baskın çıkarak, güçler ayrımına son vermesini, dahası

Selam takım

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Yasmin

Ek bir perspektiften bakarsak

- Bir ülkenin, iktidara genellikle veraset yoluyla gelen tek bir kişi tarafından yönetilmesidir . Bu yönetim şeklinde, devlet yönetimine ilişkin tüm yetkiler, tek kişinin elinde toplanır
- Monarşizm, bir hükümdarın devlet başkanı olduğu yönetim biçimi olan monarşiyi savunan siyasal öğretidir . Bu siyasi öğretiyi savunan bireylere de monarşist denir. Monarşizm, herhangi bir hanedandan veya liderden bağımsız olarak bu tür yönetim tarzını savunan bir görüştür

Faydalı olur diye paylaşıyorum

Totaliter demokrasi, genel olarak devletin yürütme gücünün yasama gücüne baskın çıkarak, güçler ayrımına son vermesini, dahası

Selam ekip

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Yasmin, gerçekten emeğine sağlık

Bu konuyla bağlantılı olarak

- Monarşizm, bir hükümdarın devlet başkanı olduğu yönetim biçimi olan monarşiyi savunan siyasal öğretidir . Bu siyasi öğretiyi savunan bireylere de monarşist denir. Monarşizm, herhangi bir hanedandan veya liderden bağımsız olarak bu tür yönetim tarzını savunan bir görüştür

İşine yarar umarım, kolaylıklar

Selam sevgili ekip arkadaşları

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Yasmin

Ayrıca belirtmek gerekirse

- Demokrasi veya el erki , halkın yasaları müzakere etme ve yasal düzenlemelere karar verme yetkisine (doğrudan demokrasi) veya bunu yapmak için yönetim görevlilerini seçme yetkisine (temsili demokrasi) sahip olduğu bir yönetim biçimidir

Umarım beğenirsin

Selam güzel insanlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bu minvalde

- Kendi yaşamını örgütlemesi ve yürütmesi anlamında bir yönetmeden söz edilmektedir . Bir sınıfın, bir toplumun, bir gücün başka bir sınıfı, toplumu ve gücü kontrol etmesi ve çalıştırması anlamında bir yönetim gerçeğinden söz edilmemektedir. Radikal demokrasi esas olarak devleti reddeden bir demokrasidir

İşine yarar diye ekliyorum

Selam değerli ekip

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- Kendi yaşamını örgütlemesi ve yürütmesi anlamında bir yönetmeden söz edilmektedir . Bir sınıfın, bir toplumun, bir gücün başka bir sınıfı, toplumu ve gücü kontrol etmesi ve çalıştırması anlamında bir yönetim gerçeğinden söz edilmemektedir. Radikal demokrasi esas olarak devleti reddeden bir demokrasidir

İşine yarar diye gönderdim

benzerkonular_benzer_konular