demekki nasil yazilir ?

Sumeyye

Bilgili
Demekki nasıl yazılır?
Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki.

Demekki nasıl yazılır?
Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı

Hey

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Sumeyye

Bir başka detay olarak

- Bu kelime genellikle demekki şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı demek ki şeklinde olmalıdır

İşine yarayabilir diye düşündüm

Demekki nasıl yazılır?
Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı

Herkese selam

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Sumeyye

Ayrıca şunu da ekleyeyim

- Bitişik yazılan -ki eki Türkçede ekler daima bitişik yazılır. Bir ek olduğu için '-ki' ilgi eki de her zaman önündeki sözcüğe bitişik yazılır
- Demek ki kelimesi ayrı yazılmaktadır. Eğer ki bağlacı bu kelimeye bitişik yazılır ise yazım yanlışı olmaktadır. Ki bağlacı çoğu kelimede yanlış kullanılmaktadır

İşine yararsa mutlu olurum

Demekki nasıl yazılır?

Selam, nasılsınız?

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Sumeyye

Diğer bir açıdan bakarsak

- Bağlaç olan ki ayrı yazılır : bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki
- Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre yanlış kullanımı "San ki" olan kelimenin doğru kullanımı " Sanki " olmaktadır
- kaynak:tdk. yazım kurallarına göre deyince diye yazılır.fakat konuşurken diyince denir . dimek diye bir fiil yoktur ünlü daralması olduğu için diyor şeklinde kullanılır. bu sadece yor eki için geçerlidir.didi dimiş denilmez istanbul türkçesine göre.fakat bu kullanımlar anadolu da çok görülür

İşine yarar umuduyla

Demekki nasıl yazılır?

Merhaba değerli dostlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Buna ek olarak

- Not: mademki, halbuki, oysaki, meğerki, sanki, belki, çünkü, illaki, sözcükleri bağlaç olmasına rağmen buradaki 'ki' ler bitişik yazılır . Mi, mı, mu, mü soru edatı eklendiği sözcükten her zaman ayrı yazılır, kendinden sonra gelen ekler soru edatına bitişik yazılır
- Bağlaç olan ki ayrı yazılır : bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki. Bu örneklerden çünkü sözünde ek aynı zamanda küçük ünlü uyumuna uymuştur

Belki işine yarar diye paylaştım

Demekki nasıl yazılır?

Selam millet

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Sumeyye

Bu çerçevede

- Demek ki kelimesi ayrı yazılmaktadır. Eğer ki bağlacı bu kelimeye bitişik yazılır ise yazım yanlışı olmaktadır. Ki bağlacı çoğu kelimede yanlış kullanılmaktadır

İşine yararsa sevindim

Demekki nasıl yazılır?

Selam

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Sumeyye

Bununla ilişkili olarak

İşine yaramasını umarım

Demekki nasıl yazılır?

Selam herkese

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Sumeyye

Diğer bir açıdan bakarsak

- Not: mademki, halbuki, oysaki, meğerki, sanki, belki, çünkü, illaki, sözcükleri bağlaç olmasına rağmen buradaki 'ki' ler bitişik yazılır . Mi, mı, mu, mü soru edatı eklendiği sözcükten her zaman ayrı yazılır, kendinden sonra gelen ekler soru edatına bitişik yazılır

İşe yaraması ümidiyle paylaştım

benzerkonular_benzer_konular