Damak Boykot mu Damak kimin - Alternatif ürünler Boykot Listesinde

Idil

Bilgili
Damak Çikolata Boykot Listesinde mi? Damak Kimin Malı?

Nestlé'nin bir markası olan Damak, uzun yıllardır Türkiye'de tüketilen bir çikolata markasıdır. Ancak Nestlé, İsrail ile olan bağlantıları nedeniyle boykot çağrılarına konu olmaktadır. Peki, Damak çikolata İsrail malı mı? Nestlé İsrail’i destekliyor mu? Tüm detaylarıyla inceleyelim.

---

Nestlé ve İsrail Bağlantısı

Nestlé, İsviçre merkezli bir gıda devi olmasına rağmen İsrail’de ciddi yatırımları bulunmaktadır. Bu bağlantılar şunlardır:

✅ **Nestlé, İsrail’in en büyük gıda üreticilerinden biri olan Osem Investments'ın sahibidir.**

✅ **Nestlé’nin İsrail’de, Gazze Şeridi’ne yaklaşık 2 km uzaklıktaki Sderot bölgesinde bir Araştırma ve Geliştirme Merkezi bulunmaktadır.**

✅ **İsrail'in gayrimeşru yerleşim politikalarına dolaylı yoldan destek veren şirketler arasında sayılmaktadır.**

Bu nedenlerle, bilinçli tüketiciler Nestlé ve ona bağlı markaları boykot etme çağrısında bulunmaktadır.

---

Damak Çikolata Almayın, Alternatifleri Tercih Edin

Nestlé'nin bir ürünü olan Damak çikolata, İsrail ile olan bağlantıları nedeniyle boykot listesine eklenmiştir. Eğer Filistin’e destek vermek ve İsrail’e ekonomik katkı sağlayan şirketleri boykot etmek istiyorsanız, Damak çikolata yerine yerli ve bağımsız markaları tercih edebilirsiniz.

**Alternatif çikolata markaları:**

✅ **Sarelle**

✅ **Torku**

✅ **Ülker**

Bu markalar, İsrail bağlantısı olmayan ve Türkiye’de üretim yapan firmalardır.

---

Filistin’i Destekle, İsrail’i Boykot Et!

Tüketim alışkanlıklarımız, dünyada olup biten olaylar üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları devam ederken, bu zulme ekonomik destek sağlayan firmaları boykot etmek bir insanlık görevidir. Nestlé ve ona bağlı markaları almaktan kaçınarak, Filistin halkının mücadelesine destek verebilirsiniz.

✅ **Boykot listesine yeni bir marka eklemek isterseniz, elinizde kesin ve güvenilir bilgiler olduğundan emin olun.**

✅ **İsrail bağlantısı olmayan, yerli ve helal sertifikalı ürünleri tercih edin.**

✅ **Toplumu bilinçlendirmek adına bu bilgileri paylaşın.**

İsrail’i destekleyen firmalardan alışveriş yapmayarak, zulme karşı duruş sergileyebiliriz. Unutmayın, küçük bir tüketim tercihi bile büyük bir fark yaratabilir!

#FilistinİçinBoykot #NestléBoykot #DamakAlma