cumlede daralma nasil olur ?

Cümlede daralma nasıl olur?
Ünlü daralması, Türkçede geniş ünlülerin dar ünlülere dönüşmesi şeklinde gerçekleşen bir ses olayıdır. a veya e ünlüleriyle

Selam herkese

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Yaren

İlgili olarak

- » Son sesi a veya e olan fiil kök ve gövdelerine, şimdiki zaman eki (-yor) getirildiğinde kelime sonundaki sesli (ünlü) daralır. Bunun sebebi “y”nin daraltıcı etkisidir: söyle-yor → söyl(ü)yor. anla-yor → anl(ı)yor

İşine yararsa ben de mutlu olurum

Ünlü daralması, Türkçede geniş ünlülerin dar ünlülere dönüşmesi şeklinde gerçekleşen bir ses olayıdır. a veya e ünlüleriyle

Merhaba

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Yaren

Ayrıca eklemek isterim ki

- İki heceli bazı kelimeler ünlüyle başlayan bir ek aldıklarında ikinci hecelerindeki dar ünlüler düşer: ağız / ağzı, alın / alnı, bağır / bağrım, beniz / benzi, beyin / beynimiz, boyun / boynu, böğür / böğrüm, burun / burnu, geniz / genzi, göğüs / göğsün, gönül / gönlünüz, karın / karnı, oğul / oğlu; çevir- / çevril

İşine yarar diye ekliyorum

Merhaba değerli dostlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bu noktada belirtmek gerekirse

- doğru yazım "yiyin"dir . bulanmasın kafalarınız. ek: son zamanlarda modern dilbilim çalışmalarında yaygın bir görüş de var ki, burada onu da belirtmek lazım: aslında bu iki kelime arasında doğru veya yanlış olan diye bir ayrım yapmamız zor

İşe yararsa yeter bana

benzerkonular_benzer_konular