cuma gunleri ne oluyor ?

Yelda

Bilgili
Cuma günleri ne oluyor?
Cuma; toplanmak mânasına gelir. Cuma günü, Müslümanlar için çok önemli bir gündür. Bu günde Müslümanlar camide toplanıp birlikte Cuma namazını kılarlar. Topluca yapılan bu ibâdet, o günü bayram günü değerine yükseltir.

Cuma günleri ne oluyor?
Cuma; toplanmak mânasına gelir. Cuma günü, Müslümanlar için çok önemli bir gündür. Bu günde Müslümanlar camide toplanıp birlikte

Merhabalar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Yelda

İlaveten

- Cuma gününde öyle bir saat vardır ki, o saatte bütün dualar kabul olur .) (Cuma günü, bayram günlerinden, Arefe ve Aşûre gününden daha kıymetlidir.) (Allahü teâlâ, Cuma günü ölen mümine kabirde azap etmez.) (Cuma günü kırk defa salevat getirenin kırk yıllık günahını Allahü teâlâ affeder.)

Faydalı olursa ne mutlu

Cuma günleri ne oluyor?
Cuma; toplanmak mânasına gelir. Cuma günü, Müslümanlar için çok önemli bir gündür. Bu günde Müslümanlar camide toplanıp birlikte

Merhaba

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Yelda

Bu konuyla bağlantılı olarak

- Cuma gününde öyle bir saat vardır ki, o saatte bütün dualar kabul olur .) (Cuma günü, bayram günlerinden, Arefe ve Aşûre gününden daha kıymetlidir.) (Allahü teâlâ, Cuma günü ölen mümine kabirde azap etmez.) (Cuma günü kırk defa salevat getirenin kırk yıllık günahını Allahü teâlâ affeder.)
- Cuma gününü değerli yapan da, ibadetler içinde en büyük öneme sahip olan cuma namazının o gün kılınmasıdır . Zira cuma günü müslümanlar, cuma namazı kılmak maksadıyla bir araya gelir, beraberce ibadet edip Allah'a kulluklarını arzeder, dua ve niyazda bulunurlar

İşine yaraması beni sevindirir

Cuma günleri ne oluyor?

Selam takım

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Buna bağlı olarak

- Cuma günü bir saat vardır ki; Kul , Rabbinden hayırlı ne isterse Allah mutlaka ona o istediğini verir... (Hadis-i Şerif) #HayırlıCumalar
- Bu mübarek günde öğle namazı ile beraber kılınan namazların faziletleri çok büyüktür. Cuma günün herhangi bir vaktinde Kur'an-ı Kerim okumak çok hayırlıdır. Müslümanların bayram günü olan Cuma 'da tövbe ve istiğfar kapıları sonuna kadar açılır. Her Müslümanın bugünde Allah'a sığınmalı ve bol bol ibadet etmelidir

İşine yararsa memnun olurum

Cuma günleri ne oluyor?

Merhaba, umarım her şey yolundadır

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Yelda

Buna bağlı olarak

- Cuma günü imam minbere çıkıp iç ezanın okunmasından itibaren namaz kılınıncaya kadar alışveriş ve benzeri bir dünya işiyle meşgul olmak, Cuma günü namaz vakti girdikten sonra yolculuğa çıkmak gibi bazı hususların yapılması yasaklanmıştır

Umarım beğenirsin

Cuma günleri ne oluyor?

Selam, umarım iyisinizdir

@Yelda, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Buna ek bilgi olarak

- Hz. Peygamber (sas) ve ilk iki halifesi zamanında cuma günleri sadece hutbeden önce bir iç ezan okunurdu

İşine yaraması dileğiyle sundum

Cuma günleri ne oluyor?

Merhaba, iyi çalışmalar

@Yelda anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Ek bir detay olarak

- Cuma günü, günlerin en kıymetlisi, Müslümanların bayramıdır . Diğer bayram günlerinden daha kıymetlidir. Âdem aleyhisselâm, Cuma günü yaratıldı. Cuma günü Cennetten çıkarıldı
- Cuma günü kıyamet kopacaktır. Cuma gününde öyle bir saat vardır ki, o saatte bütün dualar kabul olur .) (Cuma günü, bayram günlerinden, Arefe ve Aşûre gününden daha kıymetlidir.) (Allahü teâlâ, Cuma günü ölen mümine kabirde azap etmez.)
- Allah'ın cennette cuma gününe tekabül eden ve “yevmü'l-mezîd” denilen günde, kullarına kendisini ziyaret fırsatı vereceğini, bunun için onlara tecelli edeceğini bildirilmiş (İbn Kayyim, 1/369-372, 408-410), başka bir hadiste de bu günde yapılan duaların kabul edileceği bir anın (icâbet saati) bulunduğunu haber

İşe yaraması dileğiyle

Cuma günleri ne oluyor?

Selam sevgili topluluk

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Yelda

Bu bağlamda ek olarak

- Cuma günü kıyamet kopacaktır. Cuma gününde öyle bir saat vardır ki, o saatte bütün dualar kabul olur .) (Cuma günü, bayram günlerinden, Arefe ve Aşûre gününden daha kıymetlidir.) (Allahü teâlâ, Cuma günü ölen mümine kabirde azap etmez.)
- Cuma günü, günlerin en kıymetlisi, Müslümanların bayramıdır . Diğer bayram günlerinden daha kıymetlidir. Âdem aleyhisselâm, Cuma günü yaratıldı. Cuma günü Cennetten çıkarıldı

İşine yaramasını diledim

benzerkonular_benzer_konular