bilissel kuramcilar kimlerdir ?

MelekKehanet

Bilgili
Bilişsel kuramcılar kimlerdir?
Teorinin öncüleri arasında;Max Wertheimer,Kurt Koffka,Wolfang Köhler,Kurt Lewin yer almaktadır.

Teorinin öncüleri arasında;Max Wertheimer,Kurt Koffka,Wolfang Köhler,Kurt Lewin yer almaktadır

Gününüz güzel geçsin

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @MelekKehanet

Bir dipnot olarak

- Jean Piaget Kimdir? Jean Piaget İsviçreli bir psikologtur. Çocuk gelişimiyle ilgili yaptığı çalışmalarla ve bilişsel gelişim kuramının kurucusu olarak bilinir
- Bilişsel gelişim, çocuğun görme, işitme, tat ve koku alma, dokunma duyularıyla çevresini keşfetmesi, dil gelişimi, etrafın farkına varma ve problem çözme becerisi geliştirmesi gibi alanları kapsamaktadır. Çocuğun duyuları yoluyla dünyayı kavraması zihinsel gelişimi için önemlidir

İşine yaraması için paylaşıyorum

Teorinin öncüleri arasında;Max Wertheimer,Kurt Koffka,Wolfang Köhler,Kurt Lewin yer almaktadır

Selam, herkese iyi haftalar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @MelekKehanet

Devamında belirtmek gerekirse

- Piaget'nin çalışmaları, çocukların kendi öğrenmelerinde aktif katılımcılar olduğunu ve etkileşim ve deneyim yoluyla dünyayı anlama biçimlerini aşamalı olarak inşa ettiklerini vurgular

İşine yararsa sevinirim

Selam, herkese iyi haftalar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu doğrultuda

- Bilişsel gelişim, çocuğun görme, işitme, tat ve koku alma, dokunma duyularıyla çevresini keşfetmesi, dil gelişimi, etrafın farkına varma ve problem çözme becerisi geliştirmesi gibi alanları kapsamaktadır. Çocuğun duyuları yoluyla dünyayı kavraması zihinsel gelişimi için önemlidir
- Vygotsky 'nin çocukların bilişsel gelişimine ilişkin teorisi, öğrenmenin özünde sosyal bir süreç olduğu fikrine dayanmaktadır. Sosyal etkileşimi öğrenmenin belirleyici bir unsuru olarak vurgular ve öğrenmenin sosyal bağlamından ayrılamayacağını söyler
- Sosyal bilişsel kuram, insanların başkalarını gözlemleyerek nasıl öğrendiklerini, yani gözlemsel öğrenme olarak bilinen süreci vurgulayan bir psikoloji kuramıdır

İşine yaraması beni memnun eder

Merhaba

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bir diğer bakış açısından

- Bilişsel kuramlar temel olarak bilgiyi anlamlı kılmaya ve öğrenenlerin yeni bilgileri bellekteki mevcut bilgilerle ilişkilendirmelerine yardım etmeye odaklanır . Öğretimin etkili olabilmesi için öğrencilerin mevcut şemalarına veya zihinsel yapılarına dayanması gerekir
- Piaget'nin çalışmaları, çocukların kendi öğrenmelerinde aktif katılımcılar olduğunu ve etkileşim ve deneyim yoluyla dünyayı anlama biçimlerini aşamalı olarak inşa ettiklerini vurgular
- Sosyal bilişsel kuram, insanların başkalarını gözlemleyerek nasıl öğrendiklerini, yani gözlemsel öğrenme olarak bilinen süreci vurgulayan bir psikoloji kuramıdır

İşine yaramasını umuyorum

Herkese selam

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu çerçevede

- Kuramın temsilcileri; Piaget, Vygotsky, Leontev, Vico ve Dewey 'dir. Yapılandırmacı öğrenme, insan öğrenmesinin nasıl oluştuğu ile ilgili bir yaklaşımdır. Bu kuram, öğrenen kişinin öğreneceği bilgiyi kendisinin oluşturduğunu belirtir
- İlginç biçimde bilişsel terapinin kurucu isimleri olan klinisyenler olan Aaron Beck ve Albert Ellis ne davranışçı terapist ne de deneysel psikolog olup psikodinamik yönelimli terapi eğitimi almış kişilerdir

İşine yaraması dileğiyle ekliyorum

benzerkonular_benzer_konular benzerkonular_forum benzerkonular_tarih
Nurdan Gündem 0 129
Elif Gündem 0 139
Seydanur Gündem 0 153
MaviKahraman Gündem 0 134
Ecem Gündem 0 138
Emine Gündem 0 145
O Gündem 0 154
Gulbahar Gündem 0 136

benzerkonular_benzer_konular