bilimsel metinler nasil olmalidir ?

Asli

Bilgili
Bilimsel metinler nasıl olmalıdır?
Dil ortak anlaşma aracıdır. Belli kural ve tekniklere dayanarak yazılan bir yazı amacına ulaşabilir. Bilimsel yazı deneme veya edebiyat değildir ancak dile dayandığı için sıkıcı veya anlaşılamaz olmamalıdır. Görüşler sağlam kaynaklara dayandırılmalı ve gösterilmelidir.

Dil ortak anlaşma aracıdır. Belli kural ve tekniklere dayanarak yazılan bir yazı amacına ulaşabilir. Bilimsel yazı deneme

Selam sevgili ekip arkadaşları

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Asli

Buna ilaveten

- Bir konuyla ilgili bilgi vermek, bir düşünceyi savunmak ve kanıtlamak üzere yazılan bilimsel yazılara makale denir. Makalenin Özellikleri * Bilimsel veriler kullanılarak yazılır. * Açık ve yalın bir dil kullanılır
- Makaleler en az 4, en çok 12 sayfa olmalıdır

İşine yaraması için paylaşıyorum

Dil ortak anlaşma aracıdır. Belli kural ve tekniklere dayanarak yazılan bir yazı amacına ulaşabilir. Bilimsel yazı deneme

Herkese iyi çalışmalar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Asli

Konuya dair bir ekleme daha

- Makaleler en az 4, en çok 12 sayfa olmalıdır

İşe yararsa yeter bana

Selam takım

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Asli

Bir ekleme yapmak gerekirse

- * Bilimsel metinlerde nesnel bir anlatım benimsenir. Kişisel düşünceler ve yorumlar anlatıma katılmaz. *Ortaya konan nesnel görüşler, sağlam kaynaklara dayandırılır ve bu kaynaklar yazının sonunda belirtilir. * Bilimsel metinlerde açık, anlaşılır bir dil kullanılır
- Yazı tipi: Times New Roman (Özel bir yazı tipi kullanılmış yazılarda, kullanılan yazı tipi de yazıyla birlikte gönderilmelidir.) Ana başlık makalenin içeriğini ve kapsamını yansıtacak şekilde, Times New Roman yazı tipinde, koyu harflerle 12 punto yazılmalıdır
- Bir konuyla ilgili bilgi vermek, bir düşünceyi savunmak ve kanıtlamak üzere yazılan bilimsel yazılara makale denir. Makalenin Özellikleri * Bilimsel veriler kullanılarak yazılır. * Açık ve yalın bir dil kullanılır

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

Selam dostlarım

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Asli

Bir başka detay olarak

- Bu metinler; başlık, özet, giriş, asıl metin, sonuç ve tartışma bölümlerinden oluşur

Faydalı olur umarım

Herkese selam

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Ayrıca şunu da ekleyeyim

- Çalışmaların Giriş'ten Kaynakça'ya kadar toplam kelime sayısı en az 5000 , Öz, Abstract, Extended Abstarct dahil toplam kelime sayısı ise en fazla 11000 kelime olmalıdır

İşe yaraması dileğiyle sundum

Selamlar, keyifli günler dilerim

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

İlaveten

- Türkçe ve İngilizce özetler 10 punto , iki yana yaslı, tek satır aralığında yazılmalıdır
- İkinci bölümde ise ChatGPT'den karşılaştırmalı bir konu üzerine deneme yazmasını istedik. Doğru ve açıklayıcı komut dizimi ile kelime sınırı olmaksızın ChatGPT yardımı ile bir makale yazmak mümkündür

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

benzerkonular_benzer_konular