bilgisayar kapaliyken elektrik harcar mi ?

Bilgisayar kapalıyken elektrik harcar mı?
Kapalı iken çok ama çok az harcar

Gününüz güzel geçsin

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Zeliha

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- Bilgisayar kapalıyken elektrik kesintisi yaşamak, elektrik düşüşüne ek olarak bir dalgalanma olmadığı sürece hiçbir şeye zarar vermez

Belki bir faydası dokunur

Hey

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ayrıca belirtmek gerekirse

- Uyku modunda kullanılan güç, elektrik faturanızda neredeyse görünmez ve PC'nize hiç zarar vermez
- Bilgisayar kapalıyken elektrik kesintisi yaşamak, elektrik düşüşüne ek olarak bir dalgalanma olmadığı sürece hiçbir şeye zarar vermez . 24 Mar 2022 Elektrik kesintisi kapalı olan PC'me zarar verir mi? : r/buildapc - Reddit
- normal bir şekilde kapatıp fişi çekmek sorun olmaz gibi

Belki bir işe yarar

Merhaba herkese

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Zeliha

Bunun yanında

- Tam bir dosya diske yazılıyorken, işletim sistemi geri planda disk düzenlemesi yaparken ya da bilgisayar açılıp kapanıyorken bilgisayarın aniden elektriğinin kesilmesi sabit diskte büyük veri kayıplarına neden olabilir . Benzer biçimde ani ve büyük voltaj değişimleri de bilgisayara ve içindeki verilere zarar verebilir
- Bilgisayar kapalıyken elektrik kesintisi yaşamak, elektrik düşüşüne ek olarak bir dalgalanma olmadığı sürece hiçbir şeye zarar vermez

İşine yaraması beni mutlu eder

Selam ekip, kolay gelsin

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Zeliha

Ayrıca şunu da ekleyeyim

- normal bir şekilde kapatıp fişi çekmek sorun olmaz gibi
- Uyku modunda kullanılan güç, elektrik faturanızda neredeyse görünmez ve PC'nize hiç zarar vermez

İşine yarar diye düşündüm