bagisiklik nedir ozet ?

Yaren

Bilgili
Bağışıklık Nedir Özet?
Bağışıklık sistemi, çeşitli hücre ve proteinlerin karşılıklı etkileşimi ve ortak çalışması ile vücudu mikroplara karşı koruyan kusursuz bir savunma sistemidir. Bağışıklık sisteminin bütün hücreleri kemik iliğinde ortak bir kök hücreden gelişir ve bu hücreler, proteinler ile birlikte vücudun her yerine dağılmıştır.

Bağışıklık Nedir Özet?
Bağışıklık sistemi, çeşitli hücre ve proteinlerin karşılıklı etkileşimi ve ortak çalışması ile vücudu mikroplara karşı koruyan

Merhabalar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Yaren

İlaveten

- Doğuştan gelen bağışıklık sisteminin temel görevi, örneğin deri veya sindirim sistemi yoluyla vücuda giren zararlı maddeler ve mikroplarla savaşmaktır . Uyarlanabilir (özgül) bağışıklık sistemi antikor üretir ve bunları vücudun daha önce temas ettiği belirli mikroplarla savaşmak için kullanır

Paylaşmak istedim

Bağışıklık Nedir Özet?
Bağışıklık sistemi, çeşitli hücre ve proteinlerin karşılıklı etkileşimi ve ortak çalışması ile vücudu mikroplara karşı koruyan

Selam sevgili ekip

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Yaren

İlaveten

- Sigara içmek hem doğuştan gelen hem de kazanılmış bağışıklığı etkiler ve patojenik bağışıklık tepkilerini şiddetlendirerek veya savunma bağışıklığını zayıflatarak bağışıklığın düzenlenmesinde ikili rol oynar
- Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı koruyan bir ağdır . Vücudun antijen adı verilen yabancı maddeleri (virüs, bakteri, mantar, parazit, toksinler ve kanser hücreleri gibi) tanıma, onlara saldırma ve yok etme yeteneğini sağlar
- Çocukların bağışıklığını güçlendirmek için tek bir besin yeterli olmaz, ancak yoğurt, kefir, balık ve yeşil yapraklı sebzeler bağışıklık sistemini en çok destekleyen besinler arasında yer alır. Çeşitli ve dengeli beslenme kadar yeterli uyku ve bol su alımı da çocuk için önemlidir

İşine yarar umarım, faydalı olur

Bağışıklık Nedir Özet?

Merhaba herkese

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Yaren

Ek bir açıklama olarak

- Otoimmün hastalıklar, vücudun doğal savunma sistemi olan bağışıklık sisteminin kendi hücrelerine saldırmasına neden olduğu 80'nin üzerinde türü bulunan hastalıklardır . Bunlar arasında en yaygın olanları romatoid artrit, tip 1 diyabet, multipl skleroz (MS), lupus hastalığı, haşimato, crohn ve çölyaktır
- En güçlü bağışıklık güçlendirici kaynakların başında ıspanak, brokoli, portakal, mandalina, limon, greyfurt gibi sebze ve meyveler gelir. Bunların yanında D vitamini içeren besinler veya takviyeler ve omega-3 kaynağı balık tüketimi de en güçlü bağışıklık güçlendirici kaynaklarıdır

İşine yarar umuduyla paylaştım

Bağışıklık Nedir Özet?

Selamlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ek bir detay olarak

- Sigara içmek hem doğuştan gelen hem de kazanılmış bağışıklığı etkiler ve patojenik bağışıklık tepkilerini şiddetlendirerek veya savunma bağışıklığını zayıflatarak bağışıklığın düzenlenmesinde ikili rol oynar
- Çocukların bağışıklığını güçlendirmek için tek bir besin yeterli olmaz, ancak yoğurt, kefir, balık ve yeşil yapraklı sebzeler bağışıklık sistemini en çok destekleyen besinler arasında yer alır. Çeşitli ve dengeli beslenme kadar yeterli uyku ve bol su alımı da çocuk için önemlidir
- İki tür bağışıklık vardır: aktif ve pasif. Aktif bağışıklık , kendi bağışıklık sistemimizin bizi bir patojenden korumakla görevli olduğu durumdur. Pasif bağışıklık , bir patojene karşı başka birinden kazanılan bağışıklık sayesinde korunmamız durumunda ortaya çıkar

Kullanışlı olur umarım

benzerkonular_benzer_konular