ayni yerine ne kullanilir ?

Asya

Bilgili
Aynı yerine ne kullanılır?
Eş, hem denk hem de aynı anlamına gelir.Jun 30, 2022

Eş, hem denk hem de aynı anlamına gelir

İyi akşamlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Asya

Bu doğrultuda

- Konuşma dilinde “aynen” diyerek sözü kestirip atmak yerine kullanılabilecek makul kelimeler: Haklısınız, Katılıyorum, Olduğu gibi, Çok doğru, Gayet mantıklı, Bilmukabele, Doğrudur vs
- TDK'ya göre aynen, bir zarf. Anlamı: Olduğu gibi, hiçbir değişiklik olmadan, aynıyla. Büyük Argo Sözlüğü'ndeki karşılığı da 'hemen, derhal' Örnek cümle Hasan Kaçan'dan: 'Geliyor musun? ' 'Aynen!
- Yazılış ve okunuşları farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir

Belki işine yarar diye paylaştım

Selam sevgili dostlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir başka husus olarak

- Aynı kelimesi de bu kelimelerden biridir. Bu sözcük genel olarak birbirinin eşi ve benzeri olan durumları ifade etmek için kullanılmaktadır. Bunun dışından cümle içerisinde de farklı farklı görevlerde kullanılabilmektedir
- 1. Eş Anlamlı Kelimeler : yazılışları ve okunuşları farklı olmasına rağmen aynı anlamı taşıyan kelimelerdir. Eş anlamlı sözcükler birbirlerinin yerine kullanılabilir

İşine yararsa sevinirim

Selam takım

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Asya

Ek bir perspektiften bakarsak

- Aynı kelimesi de bu kelimelerden biridir. Bu sözcük genel olarak birbirinin eşi ve benzeri olan durumları ifade etmek için kullanılmaktadır. Bunun dışından cümle içerisinde de farklı farklı görevlerde kullanılabilmektedir

Umarım faydalı olur

Merhaba, iyi çalışmalar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Ek bilgi olarak

- Eş anlamlı, anlamdaş, müteradif veya sinonim; yazılışları farklı olduğu hâlde anlamları aynı veya çok yakın olan sözcükler

İşine yaramasını diledim

Selam, umarım iyisinizdir

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Asya

Buna bağlı olarak

- Konuşma dilinde “aynen” diyerek sözü kestirip atmak yerine kullanılabilecek makul kelimeler: Haklısınız, Katılıyorum, Olduğu gibi, Çok doğru, Gayet mantıklı, Bilmukabele, Doğrudur vs

İşine yarar diye düşündüm, paylaştım

Selam ekip, kolay gelsin

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Asya

Diğer bir açıdan bakarsak

- ( Kanada , ABD , Cumbria , Filipinler , argo ) Kalça veya anüs ( deyimsel ifadelerde küfür anlamında kullanılır; "kıç " veya " popo " kelimelerinden daha az sakıncalıdır )

İşine yaraması umuduyla

benzerkonular_benzer_konular