atropin hastaya neden verilir ?

Ayla

Bilgili
Atropin hastaya neden verilir?
Atropin, düşük kalp atış hızı (bradikardi) semptomlarını tedavi etmek, ameliyat öncesi tükürük salgısını ve bronşiyal sekresyonları azaltmak için veya aşırı dozda kolinerjik veya mantar zehirlenmesine karşı panzehir olarak kullanılan reçeteli bir ilaçtır.

Atropin, düşük kalp atış hızı (bradikardi) semptomlarını tedavi etmek, ameliyat öncesi tükürük salgısını ve bronşiyal

Merhaba, umarım her şey yolundadır

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ayla

Bir diğer bakış açısından

- PEA ile ilişkili kalp durmasında ise önerilen adrenalin (ya da vazopressin), atropin ve bazı durumlarda kullanılan sod-yum bikarbonattır . VF ve nabızsız VT'de önerilen ilaçlar ise; adrenalin ya da vazopressin, amiodaron, lidokain, magnezyum ve prokainamiddir

İşine yarar umuduyla gönderiyorum

Atropin, düşük kalp atış hızı (bradikardi) semptomlarını tedavi etmek, ameliyat öncesi tükürük salgısını ve bronşiyal

Selamlar herkese

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ayla

Bir başka not olarak

- Düşük dozlarda atropin, SA düğümünü kontrol eden parasempatik gangliondaki M1 asetilkolin reseptörlerini bloke ederek kalp hızını düşürür
- Atropin . Atropin, bradikardi tedavisinde ilk tercih edilen ilaçtır

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

Selam, umarım keyifler yerindedir

@Ayla, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bu doğrultuda

- Düşük dozlarda atropin, SA düğümünü kontrol eden parasempatik gangliondaki M1 asetilkolin reseptörlerini bloke ederek kalp hızını düşürür
- ATROPİN SÜLFAT 0.5 mg/1 mL I.V. /I.M./S.C. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul Kas içine, damar içine veya deri altına uygulanır

İşe yaraması ümidiyle

Gününüz güzel geçsin

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Devamında belirtmek gerekirse

İşe yaraması ümidiyle

Selam sevgili topluluk

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Ayla

Bu çerçevede

- Doğal bir antimuskarinik ilaçtır. Etkileri: Vagal aktiviteyi bloke ederek, sinüs nod otomatisitesini ve AV nod iletimini arttırır . Bundan dolayı parasempatolitik olarak da adlandırılır

İşine yarar diye düşündüm, paylaştım

Selamlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Ayla, gerçekten emeğine sağlık

Bu konuyla bağlantılı olarak

- Bazı durumlarda, belirli ilaçlar bradikardi tedavisinde kullanılabilir. Özellikle atropin, adrenalin veya dopamine gibi ilaçlar, kalp hızını artırabilir . Ancak, ilaç tedavisi genellikle kalp pili takılması kadar etkili değildir. Acil durumlarda kullanılır

Umarım faydalı olur

Selam dostlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Ayla

Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak

- ATROPİN SÜLFAT 0.5 mg/1 mL I.V. /I.M./S.C. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul Kas içine, damar içine veya deri altına uygulanır

İşine yaraması beni mutlu eder

benzerkonular_benzer_konular benzerkonular_forum benzerkonular_tarih
Gulhan Gündem 0 103
Melek Gündem 0 114
O Gündem 0 75
Dilan Gündem 0 80
Sumeyye Gündem 8 96
O Gündem 7 78

benzerkonular_benzer_konular