antrenor olmak icin ne yapmak ?

Hacer

Bilgili
Antrenör olmak için ne yapmak?
Antrenörlük Eğitimi Bölümü, üniversitelerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümü başarı ile tamamlayanlara “antrenör” unvanı verilir. Antrenör olmaya hak kazanan mezunlar öğrencilikleri esnasında seçmiş oldukları branşlara göre yönelebilirler.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü, üniversitelerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4

Selam sevgili ekip arkadaşları

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Hacer

Bir not daha

- 2026 Antrenör Kurs, Vize ve Denklik Ücretleri Antrenör Vize Ücreti: 2.000 TL. Antrenör 1. Kademe Kurs Ücreti: 7.800 TL
- Antrenörlük Eğitimi Bölümü , üniversitelerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümü başarı ile tamamlayanlara “antrenör” unvanı verilir. Antrenör olmaya hak kazanan mezunlar öğrencilikleri esnasında seçmiş oldukları branşlara göre yönelebilirler
- MADDE 19 – (1) Temel eğitim sınavına katılıp başarılı olan adaylar için temel eğitim sınav sonuçlarının geçerlilik süresi dört yıldır . Adaylar, temel eğitim sınav sonuçları geçerlilik süresi boyunca aynı kademedeki uygulama eğitimine ve daha alt kademedeki uygulama eğitimine katılabilir

İşine yararsa keyifli olur

Antrenörlük Eğitimi Bölümü, üniversitelerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4

Selam, herkese iyi haftalar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Konuya dair bir ekleme daha

- Antrenörlük Eğitimi bölümümüzü başarı ile bitiren mezunlar, eğitim aldıkları spor branşında ilgili spor federasyonunun belirlediği seviyede antrenörlük diplomasını almaya hak kazanırlar, böylelikle mezunlarımız üst seviyede antrenör , çeşitli amatör ve profesyonel spor kulüplerinde antrenör olarak çalışmaları mümkündür

İşine yarar umarım diye düşündüm

Selam, umarım keyifler yerindedir

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Hacer

Bu bağlamda

- MADDE 7-(1) Antrenörler; a) Haftada teorik ve uygulama olarak 40 (Kırk) saat mesai yaparlar. b) Antrenörlerin 40 saatlik mesai saati üzerinde çalışması halinde mevzuatı çerçevesinde saat ücreti ödenir
- Antrenörlük sınavlarına katılmak için besyo mezunu olmak şart değildir. Ancak en az lise mezunu olmanız gerekmektedir

İşine yararsa sevindim

İyi günler

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Hacer

Küçük bir not daha

- 2026 Antrenör Kurs, Vize ve Denklik Ücretleri Antrenör Vize Ücreti: 2.000 TL. Antrenör 1. Kademe Kurs Ücreti: 7.800 TL

Faydalı olursa ne mutlu

Selam dostlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Hacer

Bir başka husus olarak

- eleman.net verilerine göre; Antrenör için ortalama maaş 51.500₺ , benzer meslekler olan Sporcu için ortalama maaş 41.700₺, Fitness Eğitmeni için ortalama maaş 40.700₺ 'dir
- Antrenörlük Eğitimi Bölümü , üniversitelerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümü başarı ile tamamlayanlara “antrenör” unvanı verilir. Antrenör olmaya hak kazanan mezunlar öğrencilikleri esnasında seçmiş oldukları branşlara göre yönelebilirler

İşine yarar umarım, kolaylıklar

Selamlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Hacer

İlaveten

- Antrenörlük sınavlarına katılmak için besyo mezunu olmak şart değildir. Ancak en az lise mezunu olmanız gerekmektedir
- Antrenör olabilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren ilgili spor branşının federasyonları tarafından açılan kursları başarıyla tamamlamak ve sınavları geçerek antrenörlük belgesi almak gerekir
- MADDE 7-(1) Antrenörler; a) Haftada teorik ve uygulama olarak 40 (Kırk) saat mesai yaparlar. b) Antrenörlerin 40 saatlik mesai saati üzerinde çalışması halinde mevzuatı çerçevesinde saat ücreti ödenir

İşe yaraması ümidiyle

Selam sevgili ekip

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Hacer

Bu çerçevede

- Salon açılış ve çalışmalarda, Federasyonca ilan edilecek ikinci bir tarihe kadar, 1. Kademe belge yeterli olacaktır. Spor salonunun yeterlilik alabilmesi için en az bir antrenör ile sözleşme yapılması gereklidir
- Deneyim Yılına Göre Maaşlar Fitness Eğitmeni çalışanlarının deneyim yılına göre aylık maaşları inceleyebilirsin. 1 yıldan az deneyimli Fitness Eğitmeni olanlar ortalama 32,000.00 TL, 4-6 yıl deneyime sahip olanlar ortalama 42,100.00 TL ve 15+ yıl deneyimi olanlar ise ortalama 49,900.00 TL almaktadır
- eleman.net verilerine göre; Antrenör için ortalama maaş 51.500₺ , benzer meslekler olan Sporcu için ortalama maaş 41.700₺, Fitness Eğitmeni için ortalama maaş 40.700₺ 'dir

İşine yararsa sevinç duyarım

benzerkonular_benzer_konular