antiviral ilaclar neden az bulunur ?

Antiviral ilaçlar neden az bulunur?
Antiviral ilaçların kullanımını sınırlandıran en önemli neden seçiciliklerinin az olması, etkin ve toksik dozların

Selamlar herkese

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Asli

İlgili olarak

- Parol tablet; her tablette 500 mg parasetamol içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Parol Tabletin aktif maddesi parasetamol, klinik olarak kanıtlanmıĢ, analjezik ve antipiretik etkili bir ilaçtır

Belki kullanırsın diye düşündüm

Antiviral ilaçların kullanımını sınırlandıran en önemli neden seçiciliklerinin az olması, etkin ve toksik dozların

Selam ekip, kolay gelsin

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- Yaygın olarak kullanılan antiviral ilaçlar arasında grip için oseltamivir (Tamiflu), COVID-19 için nirmatrelvir/ritonavir (Paxlovid) ve hepatit C için sofosbuvir (Sovaldi) bulunur. Asiklovir (Zovirax) herpes tedavisinde, dolutegravir (Tivicay) ise HIV tedavisinde kullanılır

Faydalı olursa ne mutlu

Hey

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Ayrıca şunu da ekleyeyim

- Antiviral ilaçlar, özellikle viral enfeksiyonları tedavi etmek için tasarlanmış bir ilaç türüdür. Bakterilerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi eden antibiyotiklerin aksine, antiviraller, virüslerin çoğalma veya işlev görme yeteneklerini engelleyerek belirli virüslere karşı etki gösterir
- İnfluenza ciğerlere zarar verir mi? İnfluenza virüsü akciğerleri de enfekte edebilen bir hastalık olduğu gibi ciğerlerde tahribat yaratabilir . Bu sebeple özellikle şiddetli öksürük belirtisi varsa tedavi edilmelidir
- Antibiyotikler virüslere karşı işe yaramaz, sadece bakterilere karşı işe yarar . Antibiyotikler, bakterilerin büyümesini veya çoğalmasını durduran veya onları öldüren ilaçlardır

İşine yaraması dileğiyle sundum

benzerkonular_benzer_konular