antimon ingilizce ne demek ?

Ayfer

Bilgili
Antimon ingilizce ne demek?
"antimon" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 4 sonuç stibium i. antimony i. antimon i.

"antimon" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 4 sonuç stibium i. antimony i. antimon i

Selamlar herkese

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Ayfer

Konuya ek olarak

- Antimonun (atom sembolü Sb), periyodik tabloda 51. atom numarası vardır. Kalayın sağında, tellürün solunda yer alır. Arseniğin altında ve bizmutun üstünde bulunur ve bu iki elemente benzer özelliklere sahiptir. Antimonun elektron dizilimi [Kr]4d 10 5s 2 5p 3 ' tür
- Uzun süreli antimon solunması, pnömokonyoz, elektrokardiogram değişiklikleri, mide ağrısı, ishal, kusma ve mide ülserlerini artırabilir ; bu sonuçlar laboratuvar hayvanlarında da doğrulanmıştır
- "antimon" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 4 sonuç antimony i

İşine yaraması beni memnun eder

"antimon" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 4 sonuç stibium i. antimony i. antimon i

Günaydın

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Ayfer

Bir tamamlayıcı bilgi olarak

- Antimonun atom numarası 51'dir. Antimon, Sb sembolü ile gösterilir ve yarı metaldir
- Standart sıcaklık ve basınçta sodyum, havadaki oksijenle birleşerek sodyum oksitler oluşturan yumuşak, gümüş renkli bir metaldir

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

Selam değerli ekip

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Ayfer

Konuya dair bir ekleme daha

- Antimonun bileşikleri tıptan endüstriye kadar geniş bir alanda kullanılmaktadır. Metal alaşımları endüstride, organik bileşikleri ise tıp sektöründe kullanılır. Balgam söktürücü ilaçların içeriğinde antimon bulunur
- Manganez (Mn) diğer adı ile mangan , atom numarası 25, atom ağırlığı 54,93 g/mol, ergime noktası 1246°C, kaynama noktası 2150°C, yoğunluğu 7,43 g/cm³ olan, gümüş grisi renkli bir elementtir
- Antimonun Kimyasal Özellikleri Antimon , kendine özgü atom sembolü olan Sb ile tanınan kimyasal bir elementtir. Bu atom sembolü, antimonun Latince adı olan stibium'dan türetilmiştir. Antimonun atom numarası 51 ve atom ağırlığı 121,8 g/mol'dür

İşine yaraması dileğiyle ekliyorum

Günaydın

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Ayfer

Bu bağlamda

- Antimonun (Sb) standart kimyasal sembolü için kısaltmayı stibiumdan türeten Jöns Jakob Berzelius itibar görür . Antik antimon sözleri çoğunlukla, başlıca anlamları olarak antimon sülfürü olan kohl'a sahiptir. ve MÖ 5. yüzyılın Attik trajik şairleri tarafından kullanılır
- Periyodik tabloda antimon. Kesin değil. Muhtemelen Yunanca anti ("değil") + monos ("yalnız") kelimelerinden türemiştir , doğada yalnız başına bulunmaması anlamında. "Sb": Latince stibium ' stibnit ' kelimesinden türemiştir

İşine yaraması dileğiyle sundum

Hey

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Ek bir perspektiften bakarsak

- Antimonun atom numarası 51'dir. Antimon, Sb sembolü ile gösterilir ve yarı metaldir

İşe yarar umarım

benzerkonular_benzer_konular