antikanin anlami nedir ?

Antikanin anlamı nedir?
Antika, maddi değeri olan eski taşınabilir eşya demektir. Bir eşyanın ya da sanat yapıtının "antika" sayılabilmesi için yaşlı

İyi günler

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bu konuyla bağlantılı olarak

- Antik Yunanca " Kallos " kelimesi "güzellik" anlamına gelir ve hem kadınlar hem de erkeklerle ilişkilendirilir

İşine yarar umuduyla

Antikanin anlamı nedir?
Antika, maddi değeri olan eski taşınabilir eşya demektir. Bir eşyanın ya da sanat yapıtının "antika" sayılabilmesi için yaşlı

Gününüz güzel geçsin

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Yaren

Bu bağlamda ek olarak

- Antik Yunanca " Kallos " kelimesi "güzellik" anlamına gelir ve hem kadınlar hem de erkeklerle ilişkilendirilir
- Tarihi Değerinin Olması Tarihi, geçmiş dönemlerden günümüze kadar ulaşmış olan nadir eşyalar antika olarak adlandırılabilir. Dolayısıyla tarihin önemli bir döneminin yaşam tarzını anlatan, sanat anlayışını ve üretim tekniklerini yansıttıkları için değerli sayılabilir

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

Antikanin anlamı nedir?

Herkese selam

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Yaren

Bir dipnot olarak

- Antika kelmesinin kökeni Fransızca'dır. Antika kelimesinin anlamı ise koleksiyon değeri olan eski zamanlardan kalma eşyalardır

Umarım işini kolaylaştırır

Antikanin anlamı nedir?

Günaydın

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Yaren

Ek bilgi olarak

- Eski Türkçe as- “ bir yere takarak sarkıtmak, asmak ” fiilinden evrilmiştir
- Antika Nedir? Antika belirli bir yaşın üstünde olan ve sanatsal, tarihi veya koleksiyon değeri olan eski eşyaları tanımlayan bir terimdir . Antikalar genellikle nadir bulunan veya belirli bir dönemin özelliklerini taşıyan eşyalar olarak kabul edilir
- Tarihi Değerinin Olması Tarihi, geçmiş dönemlerden günümüze kadar ulaşmış olan nadir eşyalar antika olarak adlandırılabilir. Dolayısıyla tarihin önemli bir döneminin yaşam tarzını anlatan, sanat anlayışını ve üretim tekniklerini yansıttıkları için değerli sayılabilir

İşine yararsa sevindim

Antikanin anlamı nedir?

Herkese iyi günler

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Kısaca eklemek gerekirse

- 1530'lar, "yaşlı, saygıdeğer"; 1540'lar, "eski zamanlarda var olmuş", Fransızca antique "eski" (14. yüzyıl) kelimesinden, Latince antiquus (sonradan anticus ) " antik , eski, eski zamanlara ait; eski, uzun süredir var olan, yaşlı; saygıdeğer; eski moda" kelimesinden türemiştir, Hint-Avrupa *anti- "önce" ( kök *ant- "ön

İşine yarar diye ekliyorum

Antikanin anlamı nedir?

Merhaba, iyi çalışmalar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu hususta ek olarak

- Eski Türkçe as- “ bir yere takarak sarkıtmak, asmak ” fiilinden evrilmiştir
- Antika Nedir? Antika belirli bir yaşın üstünde olan ve sanatsal, tarihi veya koleksiyon değeri olan eski eşyaları tanımlayan bir terimdir . Antikalar genellikle nadir bulunan veya belirli bir dönemin özelliklerini taşıyan eşyalar olarak kabul edilir

Umarım ihtiyacını karşılar

benzerkonular_benzer_konular