antik kentler hangi illerde var ?

Antik Kentler hangi illerde var?
ŞehirBulunduğu yerHacılar HöyükBurdurHalikarnassosBodrum, MuğlaHamaxiaAlanya, AntalyaHasankeyfHasankeyf, Batman10 more rows

Herkese merhaba

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ayfer

Bu doğrultuda

- Efsanelerle Dolu: Türkiye 'de Görülmesi Gereken 4 Antik Kent Efsanelerle Dolu: Türkiye 'de Görülmesi Gereken 4 Antik Kent . Efes Antik Kenti , İzmir. Didyma Antik Kenti , Aydın. Letoon Antik Kenti , Muğla. Olympos Antik Kenti , Antalya. 15 Ağu 2023 Efsanelerle Dolu: Türkiye'de Görülmesi Gereken 4 Antik Kent

İşine yarar diye ekledim

ŞehirBulunduğu yerHacılar HöyükBurdurHalikarnassosBodrum, MuğlaHamaxiaAlanya, AntalyaHasankeyfHasankeyf, Batman10 more rows

Selam değerli arkadaşlar

@Ayfer okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Ek bir not olarak

- EN ÇOK ANTİK KENT ANTALYA 'DIR Dünyada bir şehir olarak içerisinde en çok antik şehir Antalya'dadır
- İstanbul'un Avcılar ilçesinde, Küçükçekmece Gölü'nün kuzeybatısında yer alanBathonea Antik Kenti , İstanbul'un en eski ve en büyük antik limanlarından biri olabilecek liman ve kent kalıntılarına sahiptir
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı +2 Dünyanın en büyük antik kenti tanımı, kriterlere (mermer yapı, alan genişliği veya nüfus) göre değişse de, Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 3 bin 500 yıllık Stratonikeia , dünyanın en büyük mermer antik kenti olarak kabul edilmektedir . Ayrıca, Efes Antik Kenti ve Laodikeia da Türkiye'deki en geniş ve önemli antik kentler arasında yer alır

İşine yaramasını diledim

Selam sevgili ekip

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Ayfer

Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı +4 Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenmiş ve kayıtlara geçmiş yaklaşık 77 adet antik kent bulunmaktadır. Ancak, henüz gün yüzüne çıkarılmamış veya listeye dahil edilmemiş bölgelerle birlikte bu sayının çok daha yüksek olduğu ve Türkiye'nin dünyada en fazla antik kente sahip ülkelerden biri olduğu tahmin edilmektedir

İşine yararsa yeter bana

Merhaba, umarım her şey yolundadır

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Ayfer

Bir başka noktadan

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı +2 Dünyanın en büyük antik kenti tanımı, kriterlere (mermer yapı, alan genişliği veya nüfus) göre değişse de, Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 3 bin 500 yıllık Stratonikeia , dünyanın en büyük mermer antik kenti olarak kabul edilmektedir . Ayrıca, Efes Antik Kenti ve Laodikeia da Türkiye'deki en geniş ve önemli antik kentler arasında yer alır
- İstanbul'un Avcılar ilçesinde, Küçükçekmece Gölü'nün kuzeybatısında yer alanBathonea Antik Kenti , İstanbul'un en eski ve en büyük antik limanlarından biri olabilecek liman ve kent kalıntılarına sahiptir
- EN ÇOK ANTİK KENT ANTALYA 'DIR Dünyada bir şehir olarak içerisinde en çok antik şehir Antalya'dadır. 21 Eyl 2018 DÜNYA'DA EN ÇOK ANTİK KENTİ OLAN ŞEHİR ANTALYA

İşine yarar umuduyla gönderiyorum

benzerkonular_benzer_konular