antik kentler hangi illerde var ?

Ayfer

Bilgili
Antik Kentler hangi illerde var?
ŞehirBulunduğu yerHacılar HöyükBurdurHalikarnassosBodrum, MuğlaHamaxiaAlanya, AntalyaHasankeyfHasankeyf, Batman10 more rows

ŞehirBulunduğu yerHacılar HöyükBurdurHalikarnassosBodrum, MuğlaHamaxiaAlanya, AntalyaHasankeyfHasankeyf, Batman10 more rows

Selam millet

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Ayfer

Ayrıca şunu da belirtmek isterim

- Efes, Anadolu'nun batı kıyısında, Selçuk ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafede konumlanmıştır. Tarihi M.Ö. 6000 yıllarına, yani Cilalı Taş Devri'ne kadar uzanan bu antik kent , zamanla Yunan ve Roma medeniyetleri başta olmak üzere birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır

Faydalı olması dileğiyle paylaştım

Herkese iyi günler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Ayfer, gerçekten emeğine sağlık

Bir başka açıdan değerlendirirsek

- Patara Antik Kenti - Antalya MÖ 13'üncü yüzyıla ait Hitit metinlerinde şehrin adı Patar olarak geçmektedir
- Efes Antik Kenti , İzmir ilimizin Selçuk ilçesi sınırlarında yer alır

İşine yarar umarım

Günaydın

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ayfer

Bir diğer bakış açısından

- Aspendos veya Belkıs (Pamfilya lehçesi: ΕΣΤϜΕΔΥΣ; Attika lehçesi: Ἄσπενδος), Antalya ili Serik ilçesinde bulunan Belkıs köyünde yer alan antik tiyatrosuyla meşhur bir antik kenttir. Pamfilya'nın en zengin şehirlerinden birisidir
- Türkiye'de Kültür Bakanlığı tarafından belirlenen 77 adet antik kent var! Listeye dahil olmayanlarla birlikte antik kent sayısının 100 civarında olduğu tahmin ediliyor

İşine yaraması temennisiyle

Selam dostlarım

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Ayfer

Buna bağlı olarak

- Konya'nın güneyinde yer alan ve yaklaşık 9 bin yıl öncesine tarihlenen Çatalhöyük , insanlık tarihinin bilinen ilk şehirlerinden biri
- Aspendos veya Belkıs (Pamfilya lehçesi: ΕΣΤϜΕΔΥΣ; Attika lehçesi: Ἄσπενδος), Antalya ili Serik ilçesinde bulunan Belkıs köyünde yer alan antik tiyatrosuyla meşhur bir antik kenttir. Pamfilya'nın en zengin şehirlerinden birisidir

İşine yararsa keyifli olur

İyi akşamlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Ek bilgi olarak

- Patara Antik Kenti - Antalya MÖ 13'üncü yüzyıla ait Hitit metinlerinde şehrin adı Patar olarak geçmektedir
- Efes Antik Kenti , İzmir ilimizin Selçuk ilçesi sınırlarında yer alır

İşine yarayabilir

Selam ekip, kolay gelsin

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu doğrultuda

- Antik kent, binlerce yıl öncesinde kurulan ve insanların yaşadığı yerleşim alanlarının günümüze kadar ulaşmış kalıntılarına deniyor . Arkeologlar tarafından açığa çıkarılan bu kalıntılar kültürel değerler taşıdığı için bazıları UNESCO Dünya Mirası Listesine girmeye hak kazanıyor
- Efes, Anadolu'nun batı kıyısında, Selçuk ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafede konumlanmıştır. Tarihi M.Ö. 6000 yıllarına, yani Cilalı Taş Devri'ne kadar uzanan bu antik kent , zamanla Yunan ve Roma medeniyetleri başta olmak üzere birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır

İşine yaraması dileğiyle sundum

Selam, herkese iyi haftalar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Ayfer

Ek bilgi olarak

- Arslantepe Höyüğü , milattan önce 5000'li yıllardan milattan sonra 11. yüzyıla kadar birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan en eski antik kentlerden biri

İşine yarar diye düşündüm, paylaştım

benzerkonular_benzer_konular