antiasit mide koruyucu mu ?

Antiasit mide koruyucu mu?
Mide ilacı (antiasit veya proton pompa inhibitörü) kullanmak kısa vadede şikayetlerinizi rahatlatsa da hastalığınızı tedavi etmez

Selam takım

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ayrıca eklemek isterim ki

- Mide koruyucu ilaçlar dendiğinde en sık akla gelen, en çok kullanılan grup proton pompa inhibitörleri (PPİ) olan ilaçlar. Bunlar, meprazol, pantoprazol, rabeprazol, esomeprazol, lansoprazol gibi etken maddeleri olan ilaçlardır

İşine yarayabilir diye düşündüm

Mide ilacı (antiasit veya proton pompa inhibitörü) kullanmak kısa vadede şikayetlerinizi rahatlatsa da hastalığınızı tedavi etmez

Merhaba herkese

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Hacer

Ayrıca belirtmek gerekirse

- Antiasitler yemekten 1 ve 3 saat sonra gece yatmadan önce alınmalıdır. Anti asitler ülser olgularında; 1) Ülserin neden olduğu ağrıyı gidermek, 2) Ülserin nedbeleşmesini kolaylaştırmak ve iyileşmeyi hızlandırmak, 3) İyileşmiş hastalarda yeniden ülser geliş- mesini engellemek amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır (3)
- Omeprazol bir antasit midir? Hayır . Omeprazol, midede asit sentezini geri dönüşümsüz olarak engelleyen bir proton pompası inhibitörüdür. Öte yandan, antasitler hazımsızlık, mide sorunları ve mide ekşimesini anında gidermek içindir

Faydalı olur umarım, kolay gelsin

Selam değerli ekip

@Hacer anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Ek bir vurgu yapmak gerekirse

- Proton pompa inhibitörleri (PPI'ler), yaygın bir antiasit ilaç türüdür ve hem reçeteyle hem de reçetesiz olarak temin edilebilir
- Antiasit ilaçlar, mide mukozasının salgıladığı hidroklorik asidi nötralize ederek mide suyunun asitliğini azaltan ve oral alınan lokal etkili ilaçlardır . Bu grup ilaçlara gastrik antiasitler de denilir. pH'sını mide boşken pH = 1'e indirir
- Lansor, etkin maddesi lansoprazol olan bir ilaçtır. Proton pompa inhibitörleri (PPI'lar) adı verilen bir ilaç grubuna aittir. PPI'lar, midedeki asit pompalarını bloke ederek mide asidi üretimini azaltır

İşine yarar umarım diye düşündüm

Selam, umarım keyifler yerindedir

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bunun yanında

- Antiasit ilaçlar, mide mukozasının salgıladığı hidroklorik asidi nötralize ederek mide suyunun asitliğini azaltan ve oral alınan lokal etkili ilaçlardır . Bu grup ilaçlara gastrik antiasitler de denilir. pH'sını mide boşken pH = 1'e indirir

İşine yarayacağını düşündüm

Merhaba herkese

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir örnek olarak

- Proton pompa inhibitörleri (PPI'ler), yaygın bir antiasit ilaç türüdür ve hem reçeteyle hem de reçetesiz olarak temin edilebilir

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

Selamlar, keyifli günler dilerim

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Hacer

Ayrıca şunu da belirtmek isterim

- Son güncelleme tarihi: 20.05.2022 . Antasitler, mide ekşimesi ve hazımsızlığı tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır . Reçetesiz olarak eczanelerden antasit alabilirsiniz. Antasitler, semptomları hafifletmek için midenizdeki asit miktarını hızla azaltır

Umarım işine yarar

Merhaba arkadaşlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Hacer

Buna bağlı olarak

- Antiasitler yemekten 1 ve 3 saat sonra gece yatmadan önce alınmalıdır. Anti asitler ülser olgularında; 1) Ülserin neden olduğu ağrıyı gidermek, 2) Ülserin nedbeleşmesini kolaylaştırmak ve iyileşmeyi hızlandırmak, 3) İyileşmiş hastalarda yeniden ülser geliş- mesini engellemek amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır (3)

Yardımcı olabildiysem ne mutlu

İyi günler

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Hacer

Buna ilaveten

İşine yaraması dileğiyle paylaşıyorum

benzerkonular_benzer_konular