antarktika hangi ulkeye aittir ?

Ayfer

Bilgili
Antarktika hangi ülkeye aittir?
Antarktika hiçbir ülkeye ait değil. 1959'da imzalanmış olan Antarktika Antlaşması ile barışa ve bilime adanmış. Dünya'nın her yerinden bilim insanları buraya gelip araştırmalar yapıyor ve evrensel bilime katkıda bulunuyor.

Antarktika hiçbir ülkeye ait değil. 1959'da imzalanmış olan Antarktika Antlaşması ile barışa ve bilime adanmış. Dünya'nın

Selamlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ayfer

Bu bağlamda ek olarak

- İlk Türk astronotları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'in ardından, tamamen bireysel girişimle uzaya gidecek üçüncü uzay yolcusu Erdem Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Erdem olacak

İşine yararsa keyifli olur

Antarktika hiçbir ülkeye ait değil. 1959'da imzalanmış olan Antarktika Antlaşması ile barışa ve bilime adanmış. Dünya'nın

Selam dostlarım

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu noktada belirtmek gerekirse

- Antarktika hiçbir ülkeye ait değildir . 1 Aralık 1959'da imzalanan Antarktika Antlaşması uyarınca uluslararası olarak yönetilmektedir. Bu antlaşma, Antarktika'nın yalnızca barış ve bilimsel araştırma amacıyla kullanılmasını güvence altına almaktadır
- İlk Türk astronotları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'in ardından, tamamen bireysel girişimle uzaya gidecek üçüncü uzay yolcusu Erdem Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Erdem olacak
- Antarktika, toplam alan bakımından beşinci en büyük kıtadır. (Hem Okyanusya'dan hem de Avrupa'dan daha büyüktür.) Antarktika, yerli insan nüfusuna sahip olmaması bakımından benzersiz bir kıtadır. Antarktika'da hiçbir ülke yoktur

İşine yaraması dileğiyle paylaşıyorum

Herkese merhaba

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Ayfer

Bir dipnot olarak

- Antarktika hiçbir ülkeye ait değildir . 1 Aralık 1959'da imzalanan Antarktika Antlaşması uyarınca uluslararası olarak yönetilmektedir. Bu antlaşma, Antarktika'nın yalnızca barış ve bilimsel araştırma amacıyla kullanılmasını güvence altına almaktadır

İşine yararsa ne güzel olur

Selam sevgili topluluk

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Ayfer

Konuya ek olarak

- Antarktika'ya gitmek için izin almanız gerekiyor mu? Birçok insanın sorduğu sorulardan biri de, turist olarak Antarktika'ya gitmenin mümkün olup olmadığıdır. Kısaca, evet. Gerçek şu ki, herkes Antarktika'ya gidebilir
- Antarktika 14 milyon km 2 'lik yüzölçümüyle Türkiye'nin yaklaşık 17 , Avrupa'nın ise yaklaşık 1,5 katı büyüklükte
- Sıcaklık. Antarktika'nın ortalama yıllık sıcaklığı, kıyı şeridinde yaklaşık -10°C'den iç kesimlerin en yüksek bölgelerinde -60°C'ye kadar değişmektedir. Kıyıya yakın bölgelerde sıcaklık yazın +10°C'nin üzerine çıkabilir ve kışın -40°C'nin altına düşebilir

İşine yaramasını diledim

Günaydın

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ayfer

Ayrıca şunu da ekleyeyim

- Doğumlar. Antarktika'da en az 11 çocuk doğdu
- Antarktika'nın sahibi olan tek bir ülke yok

Faydalı olması dileğiyle paylaştım

Selam, umarım iyisinizdir

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Ayfer

Ek olarak değinmek gerekirse

- Antarktika'ya gitmek için izin almanız gerekiyor mu? Birçok insanın sorduğu sorulardan biri de, turist olarak Antarktika'ya gitmenin mümkün olup olmadığıdır. Kısaca, evet. Gerçek şu ki, herkes Antarktika'ya gidebilir

İşine yarayabilir diye düşündüm

Günaydın

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Ayfer

Konuya ek olarak

- Antarktika, toplam alan bakımından beşinci en büyük kıtadır. (Hem Okyanusya'dan hem de Avrupa'dan daha büyüktür.) Antarktika, yerli insan nüfusuna sahip olmaması bakımından benzersiz bir kıtadır. Antarktika'da hiçbir ülke yoktur
- Antarktika'nın sahibi olan tek bir ülke yok
- Antarktika hiçbir ülkeye ait değildir . 1 Aralık 1959'da imzalanan Antarktika Antlaşması uyarınca uluslararası olarak yönetilmektedir. Bu antlaşma, Antarktika'nın yalnızca barış ve bilimsel araştırma amacıyla kullanılmasını güvence altına almaktadır. Antarktika hiçbir ülkeye ait değildir . 1 Aralık 1959'da imzalanan Antarktika Antlaşması uyarınca uluslararası olarak yönetilmektedir

İşine yararsa sevinç duyarım

benzerkonular_benzer_konular