ant icmek kelimesinin anlami nedir ?

Ant içmek kelimesinin anlamı nedir?
gelerde yemin için “ant”, yemin etmek içinse “ant içmek” tabiri kullanılmıştır

Selam

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Pinar

Buna ek olarak

- “Ant içmek” ise şöyle tarif edilmiştir: “ Bir şeyi yapmaya veya yapmamaya söz vermek, yemin etmek ” (Komisyon, 2005: 104)
- Ant içmek deyimi başlıca olarak ' Tanrı veya kutsal bilinen bir kişiyi, bir şeyi tanık göstererek bir olayı doğrulama ' ve 'kendi kendine söz verme' (Türkçe Sözlük 2005: 104) gibi karşılıklı olmayan bireysel eylemleri belirtme anlamında kullanılmış ve kullanılmaktadır
- Ant öyküsü Nisan 1912'de Genç Kalemler adlı dergide yayımlanmıştır. Öyküde birbirlerinin kanını içerek kan kardeşi olan çocuklara ana karakterinde katılması ve ant içtikleri kardeşlerin kötü günde birbirlerinin arkasında durarak yapılan fedakarlıklar anlatılmaktadır

İşine yarar diye ekliyorum

Ant içmek kelimesinin anlamı nedir?
gelerde yemin için “ant”, yemin etmek içinse “ant içmek” tabiri kullanılmıştır

Selam, umarım iyisinizdir

@Pinar okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- İslamiyet öncesi Türklerde içecek En hafif kımızda % 1 alkol, en sert kımızda ise % 3 alkol bulunmaktadır. Eski Türkler'de kımızın yanı sıra çeşitli bitkilerden elde edilen içecekler de vardı . Örneğin darıdan şarap yapılıp bunun kımızla karıştırılmasıyla elde edilen ve Tarasun adı verilen bir içkileri vardı

İşine yararsa ne mutlu bana

benzerkonular_benzer_konular