ant gitmek ne demek ?

Hacer

Bilgili
Ant gitmek ne demek?
Ant kelimesi dilimizde genel olarak kendi kendine söz vermek anlamına gelmektedir. Öte yandan ant kelimesi Tanrı'yı veya kutsal bir kişiyi tanık göstererek yemin etmek demektir.Aug 26, 2021

Ant gitmek ne demek?
Ant kelimesi dilimizde genel olarak kendi kendine söz vermek anlamına gelmektedir. Öte yandan ant kelimesi Tanrı'yı veya kutsal bir

Selam herkese

@Hacer okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir başka not olarak

- Öncelikle ifade edelim ki, yanlışlıkla veya doğru olduğu sanılarak yapılan yemin geçersizdir. Borcunu ödediğini zannederek, “Vallahi borcumu ödedim.” diye yemin etmek böyledir. Bunlara "lağv yemin " denir. “Allah lağv yeminlerinizden dolayı sizi sorumlu tutmaz.” (bk
- Ant içmek deyiminin kökeni, Eski Çağda yaygın şekilde uygulanan, Babil, Hitit, Pehlevi, Đbrani ve Çin kaynaklarında bahsedilen, tesiri Türklerin yaşadığı bölgeler dahil geniş coğrafyada görülen bir yemin etme geleneğine dayandırılmaktadır

İşine yaramasını diledim

Ant gitmek ne demek?
Ant kelimesi dilimizde genel olarak kendi kendine söz vermek anlamına gelmektedir. Öte yandan ant kelimesi Tanrı'yı veya kutsal bir

Selamlar, keyifli günler dilerim

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Ek bilgi olarak

- Öncelikle ifade edelim ki, yanlışlıkla veya doğru olduğu sanılarak yapılan yemin geçersizdir. Borcunu ödediğini zannederek, “Vallahi borcumu ödedim.” diye yemin etmek böyledir. Bunlara "lağv yemin " denir. “Allah lağv yeminlerinizden dolayı sizi sorumlu tutmaz.” (bk
- Ant içmek deyiminin kökeni, Eski Çağda yaygın şekilde uygulanan, Babil, Hitit, Pehlevi, Đbrani ve Çin kaynaklarında bahsedilen, tesiri Türklerin yaşadığı bölgeler dahil geniş coğrafyada görülen bir yemin etme geleneğine dayandırılmaktadır

İşine yaraması dileğiyle paylaşıyorum

Ant gitmek ne demek?

Hey

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Hacer

Bu konuyla bağlantılı olarak

- Bu maksat için Petrol Ofisi bünyesinde Genel Müdür Yardımcılığı seviyesinde Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme (ANT) Başkanlığı kurulmuştur

İşine yararsa yeter bana

Ant gitmek ne demek?

Günaydın

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Hacer

Ayrıca eklemek isterim ki

- Ant/And: (An) kökünden türemiştir. Söz verme, anlaşma anlamlarını içerir

İşine yararsa sevinç duyarım

Ant gitmek ne demek?

Herkese iyi çalışmalar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Hacer

Ayrıca belirtmek gerekirse

- Ant kelimesi dilimizde genel olarak kendi kendine söz vermek anlamına gelmektedir. Öte yandan ant kelimesi Tanrı'yı veya kutsal bir kişiyi tanık göstererek yemin etmek demektir

İşine yarar umarım

Ant gitmek ne demek?

Selam değerli arkadaşlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Hacer

Bu başlıkla ilgili

- Ant İçmek deyimi Yemin Etmek, Söz Vermek ve Barış anlamına gelen Türkçe bir kelimedir . Farklı amaçlar ile yapılır. Karşı tarafın savaşçıları ile yapılan Ant İçme töreni, Barış yani Antlaşma amaçlı yapılır.. Karşılıklı kadehlerin içine kan damlatılır ve içilirdi
- Ant/And: (An) kökünden türemiştir. Söz verme, anlaşma anlamlarını içerir
- Bu bağlamda “söz vermek” veya “vaatte bulunmak” demek, aynı zamanda “ant içmek / vermek” demektir

İşine yararsa sevinç duyarım

Ant gitmek ne demek?

Selam, umarım iyisinizdir

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Hacer

Buna ek bilgi olarak

İşe yaraması ümidiyle

benzerkonular_benzer_konular