ansiklopedi maddesi nasil yazilir ?

Gulizar

Bilgili
Ansiklopedi maddesi nasıl yazılır?
Yazar Adı Soyadı, “Madde Adı”, Ansiklopedi Adı (Baskı Yeri: Yayıncı, Yıl; Cilt: Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, “Madde Adı”, Cilt: Sayfa Numarası. Örnek Kullanım: Ömer Faruk Akün, “Âlî Mustafa Efendi”, Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Ansiklopedisi (Ankara: TDV Yayınları, 1989; 2: 416.Apr 24, 2018

Yazar Adı Soyadı, “Madde Adı”, Ansiklopedi Adı (Baskı Yeri: Yayıncı, Yıl; Cilt: Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, “Madde

İyi akşamlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Gulizar

Ek olarak değinmek gerekirse

- Yazar Adı Soyadı, “ Madde Adı (Alt Başlık)”, Ansiklopedi Adı, ed. Editör Adı Soyadı (Basım Yeri: Yayıncı, Yıl), Cilt/Sayfa Numarası. Ömer Faruk Akün, “Âlî Mustafa Efendi”, Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Ansiklopedisi (Ankara: TDV Yayınları, 1989), 2/416
- Kaynakçada: Tüzelkişi, (Yayın Yılı), Kitap Adı (italik), Yayınevi, Yayın Yeri . Örnek: TDK (2011), Türkçe Sözlük, Türk Dil Kurumu Yayınları, Ankara. Metin İçinde: “Başlık” (uzunsa kısaltılmalı), Yıl. Örnek: “Lale Devri'nden Edirneli”, 2020
- KURAL Yazarın Adı Soyadı, “Madde Adı”, Ansiklopedi Adı, (Basım Yeri: Yayıncı, Yıl), Cilt/Sayfa Numarası. ÖRNEK Köse, Saffet. “Rüşd”. Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Ansiklopedisi

İşine yarayacağını düşündüm

Yazar Adı Soyadı, “Madde Adı”, Ansiklopedi Adı (Baskı Yeri: Yayıncı, Yıl; Cilt: Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, “Madde

İyi günler

@Gulizar, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Buna bağlı olarak

- Üçüncül Kaynaklara Örnekler: Sözlükler/ansiklopediler ( ikincil kaynaklar da olabilir ), almanaklar, bilgi kitapları, Vikipedi, bibliyografyalar (ikincil kaynaklar da olabilir), rehberler, kılavuzlar, el kitapları ve ders kitapları (ikincil kaynaklar da olabilir), indeksleme ve özetleme kaynakları
- İlk yazarın soy adı ve adı yazılır. İlk yazarın künyesi verildikten sonra ''ve'' ibaresi koyulur ardından diğer yazarın künye bilgisi eklenir. Yazar künyesi verildikten sonra kitabın yayım yılı yazılır. Kitabın tam adı, baş harfleri büyük olacak şekilde kaynakçada belirtilir

İşine yaraması için paylaşıyorum

Gününüz güzel geçsin

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Ek bir perspektiften bakarsak

- Üç ve daha çok yazarlı kitap kaynakça gösterim şekli: Yazar Soyadı, Adı – 3. Yazar Soyadı, Adı – 4. Yazar Soyadı, Adı. Kitap Adı. Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi

Belki işine yarar diye düşündüm

benzerkonular_benzer_konular