anlatiyi olusturan ogeler nedir ?

Gulizar

Bilgili
Anlatıyı oluşturan öğeler nedir?
Bütün anlatı metinleri, temel olarak bir 'olay örgüsü (plo- ting)' ile bunu sunacak bir 'anlatıcıya (narra- tor)' dayanır. Bu iki unsur (olay örgüsü + anla- tıcı) anlatıların olmazsa olmaz değişkenleridir.

Bütün anlatı metinleri, temel olarak bir 'olay örgüsü (plo- ting)' ile bunu sunacak bir 'anlatıcıya (narra- tor)' dayanır

Hey

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Gulizar

Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak

- >ANLATMA (TAHKİYE ETME) TEKNİĞİ: *Anlatma tekniğinde okuyucu ile eser arasına anlatıcı girer. *Okuyucu hemen her şeyi anlatıcı kanalıyla görür ve öğrenir. *Okuyucunun dikkati anlatıcı üzerinde yoğunlaşır
- Anlatı bir tür olarak yazarın düşüncelerinin, anılarının ve kurmacanın iç içe geçtiği herhangi bir edebi türe dahil edilemeyen metinlerdir . Anlatı içine dahil olan eserlerin deneme ve anı gibi türlerden en önemli farkı, metinlerin içerisinde kurmacanın da yer alabilmesidir
- Anlatımın Özellikleri: Açıklık, Akıcılık, Yalınlık, Duruluk, Özlülük, Doğallık, Tutarlılık, İnandırıcılık . Duygu ve düşüncelerin açık ve net bir şekilde anlatılması gerekir

İşine yararsa güzel olur

Bütün anlatı metinleri, temel olarak bir 'olay örgüsü (plo- ting)' ile bunu sunacak bir 'anlatıcıya (narra- tor)' dayanır

Selam değerli ekip

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Gulizar

Bir başka not olarak

- Betimleme veya tasvir, kelimelerle resim çizme sanatıdır . Betimlemede amaç, anlatılan varlık ya da nesneyi okuyucunun hayalinde canlandırabilmesini sağlamaktır. Betimleme yapılırken anlatılan varlık ya da nesnenin tüm özellikleri ayrıntılı bir biçimde okuyucuya aktarılır. Dış tasvirdir
- Anlatım yöntemi, işlenmekte olan konuların bir sıra ve düzene göre konuşma yoluyla açıklamasına ve öğretilmesine denir . Düz anlatım, hazırlanmış bir metnin monoton bir biçimde okunur gibi tekrarı şeklinde olabileceği gibi, araya örnekler ve fıkralar sokarak ilginç bir hale getirilmiş bir konuşma biçiminde de olabilir
- ANLATIM TEKNİKLERİ Öyküleyici metinlerde gösterme (diyalog, iç konuşma, bilinç akışı), tahkiye etme (kişi tanıtımı, olay anlatımı, geriye dönüş, iç çözümleme, özetleme), pastiş, parodi ve ironi gibi anlatım tekniklerinden yararlanılır

İşine yaraması dileğiyle paylaşıyorum

Selam

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bunun yanında

- Birinci, ikinci ve üçüncü şahıs anlatıcı, gözlemci anlatıcı, karma anlatıcı, çoklu anlatıcı ve tekinsiz (güvenilmez) anlatıcı türlerini anlattım
- u videoda anlatıcı türleri ([ birinci kişi ağzıyla anlatım (kahraman bakış açısı), üçüncü kişi ağzıyla anlatım ( gözlemci bakış açısı) , hakim bakış açısı ( ilahi, tanrısal bakış açısı)] anlatılmıştır

Dilerim yardımcı olur

Selamlar, keyifli günler dilerim

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir diğer bakış açısından

- ANLATIM TEKNİKLERİ Öyküleyici metinlerde gösterme (diyalog, iç konuşma, bilinç akışı), tahkiye etme (kişi tanıtımı, olay anlatımı, geriye dönüş, iç çözümleme, özetleme), pastiş, parodi ve ironi gibi anlatım tekniklerinden yararlanılır
- Betimleme veya tasvir, kelimelerle resim çizme sanatıdır . Betimlemede amaç, anlatılan varlık ya da nesneyi okuyucunun hayalinde canlandırabilmesini sağlamaktır. Betimleme yapılırken anlatılan varlık ya da nesnenin tüm özellikleri ayrıntılı bir biçimde okuyucuya aktarılır. Dış tasvirdir

Faydalı olur umarım, kolay gelsin

Selam millet

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Gulizar

Bunu takiben

İşe yaraması ümidiyle paylaştım

Selam, umarım iyisinizdir

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Gulizar

Ek bilgi olarak

- Anlatımın Özellikleri: Açıklık, Akıcılık, Yalınlık, Duruluk, Özlülük, Doğallık, Tutarlılık, İnandırıcılık . Duygu ve düşüncelerin açık ve net bir şekilde anlatılması gerekir

Umarım ihtiyacını karşılar

Selam takım

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Gulizar

Kısaca eklemek gerekirse

- - Yazar anlatıcı, -Kahraman anlatıcı, -Gözlemci anlatıcı, -Çoğul / çoklu anlatıcı

İşine yaraması dileğiyle ekliyorum

benzerkonular_benzer_konular