anlatici turleri nelerdir kisaca ?

Anlatıcı türleri nelerdir kısaca?
Romanda, hikaye türündeki eserlerde olduğu gibi 4 çeşit anlatıcı türü vardır. Karakter Bakış Açılı Anlatım. Anlatıcının

Selam değerli arkadaşlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ozgul

İlgili olarak

- Üç temel bakış açısı şunlardır: anlatıcının hikâyeyi kendi bakış açısından anlattığı birinci şahıs ("Mağazaya gittim"); anlatıcının sizin, yani okuyucu veya izleyicinin hakkında bir hikâye anlattığı ikinci şahıs ("Mağazaya gittin"); ve anlatıcının başkaları hakkında bir hikâye anlattığı üçüncü şahıs ("Mağazaya gitti")

Faydalı olur umarım, kolay gelsin

Romanda, hikaye türündeki eserlerde olduğu gibi 4 çeşit anlatıcı türü vardır. Karakter Bakış Açılı Anlatım. Anlatıcının

Selamlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Ozgul

Buna paralel olarak

- Kurguda, birinci şahıs anlatımı, doğrudan kahramanın bakış açısından yazılan anlatımdır. Üçüncü şahıs anlatımı, kahramanı ayrı bir anlatıcının bakış açısından anlatır
- Anlatı bir tür olarak yazarın düşüncelerinin, anılarının ve kurmacanın iç içe geçtiği herhangi bir edebi türe dahil edilemeyen metinlerdir . Anlatı içine dahil olan eserlerin deneme ve anı gibi türlerden en önemli farkı, metinlerin içerisinde kurmacanın da yer alabilmesidir

İşine yaraması beni sevindirir

Selam ekip, kolay gelsin

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Ozgul

İlgili olarak

- Anlatıcı, öykülemede olayları, durumları, olguları anlatan, sanatçı ile okur/izleyici arasındaki 'sanal bir ara-kişi' olarak tanımlanır. Kurgu dünyanın içinde yer alan bu 'ara-kişi', olay, oluşum ve figürleri aktarma işlevini yerine getirirken değişik formlarda karşımıza çıkabilmektedir

İşine yaraması dileğiyle sundum

benzerkonular_benzer_konular