2 yillik spor yonetimi mezunu antrenor olabilir mi ?

2 yıllık spor yönetimi mezunu antrenör olabilir mı?
Spor Yöneticiliği Bölümü mezunları hem spor yöneticisi, hem antrenör hem de beden eğitimi öğretmeni

İyi sabahlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Gizem

Bir başka husus olarak

- Bu programın mezunları spor kulüpleri ve gençlik ve spor müdürlüklerinde istihdam edilebilmektedir. Ayrıca, bu program mezunları pazarlama, halkla ilişkiler, insan kaynakları, finans, yönetim, sponsorluk ve etkinlik yönetim departmanlarında çalışabilmektedir

İşine yarar diye ekledim

Spor Yöneticiliği Bölümü mezunları hem spor yöneticisi, hem antrenör hem de beden eğitimi öğretmeni

Selamlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Gizem

Konuya dair bir ekleme daha

- Öncelikle Besyo'da hangi bölümler olduğunu sizlere aktaralım. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük, Spor Yöneticiliği, Rekreasyon, Engelli Egzersiz Spor ve Spor Eğitimi ve Egzersiz ve spor bilimleri bölümleri mevcuttur
- Üniversitelerin spor bilimleri alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullarından çift ana dal mezunu olanlar, bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları hükümlerine istinaden, her bir ana dal için ayrı ayrı olmak üzere ilgili spor dalında durumlarına uygun antrenörlük belgesi almaya hak kazanır

İşine yaraması dileğiyle hazırladım

Selam değerli arkadaşlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Gizem

Bir not daha

- Öncelikle Besyo'da hangi bölümler olduğunu sizlere aktaralım. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük, Spor Yöneticiliği, Rekreasyon, Engelli Egzersiz Spor ve Spor Eğitimi ve Egzersiz ve spor bilimleri bölümleri mevcuttur
- Üniversitelerin spor bilimleri alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullarından çift ana dal mezunu olanlar, bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları hükümlerine istinaden, her bir ana dal için ayrı ayrı olmak üzere ilgili spor dalında durumlarına uygun antrenörlük belgesi almaya hak kazanır

İşine yarar umarım, faydalı olur

Merhaba arkadaşlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir tamamlayıcı bilgi olarak

- -Üniversitelerin Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlıklarına bağlı ve Spor Hizmetleri alanında Eğitmen olarak çalışabilirler. - Yeni çıkan kanunlar kapsamında Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümü mezunları formasyon alıp öğretmenlik yapabilirler
- Spor eğitmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Beden Eğitimi Öğretmenliği, Rekreasyon, Antrenörlük, veya Spor Yöneticiliği bölümlerini lisans derecesi ile tamamlamış olmak gerekmektedir

İşine yararsa ne mutlu bana

Merhaba herkese

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Gizem

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- Spor yönetimi bölümünden mezun olan bir adayın yapabileceği işler genel olarak şunlardır: Spor Eğitmenliği (Futbol, Basketbol, Fitness, Su Sporları vb.) Bireysel Spor Koçluğu. Spor Salonu Yöneticisi
- Spor yöneticiliği mezunuyum, mezuniyetimle alakalı olarak kaç adet antrenörlük belgesi alabilirim? En az iki dönem gördüğünüz bir spor branşından 2. Kademe temel antrenörlük belgesi, en az bir dönem gördüğünüz bir spor dalından 1. Kademe yardımcı antrenör belgesi alabilirsiniz
- Antrenörlük Eğitimi Bölümü, üniversitelerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür

İşine yararsa harika

benzerkonular_benzer_konular