2 gunde tez yazilir mi ?

2 günde tez yazılır mı?
Tez danışmanları tez yazımında uzman olduğu için lisans tezlerini 3 günde yazabilir. Yüksek lisans tezlerini de bir haftada teslim

Selam, umarım iyisinizdir

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @MelekKehanet

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- Tez yazma sürecinde, yazım ile ilgili planlama yapılırsa ve doğru kaynak araştırması ile bütün verileri ulaşılırsa ortalama 1-2 ay içerisinde tamamlanır. Kişi tez yazma süresinde her gün 8 ile 9 sayfa yazı hazırlarsa ortalama iki ay içinde bu süreç biter
- 2 ayda tez yazmak gerçekçi mi? Evet, doğru planlama ve disiplinli çalışmayla 2 ayda tez yazmak mümkündür . Ancak, bu süre tezin kapsamına ve araştırma gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir

İşine yaraması dileğiyle ekliyorum

2 günde tez yazılır mı?
Tez danışmanları tez yazımında uzman olduğu için lisans tezlerini 3 günde yazabilir. Yüksek lisans tezlerini de bir haftada teslim

Selamlar, keyifli günler dilerim

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak

- Chatgpt tespit edildiği taktirde intihal sayılmaktadır . Chatgpt ile yapılan çalışmalar, etik dışı çalışmalar olarak nitelendirilmektedir. Turnitin, yapay zekanın tespitini mümkün kılmıştır. Chatgpt ile hazırlanan içerikler, akademide intihal sayılır ve düşük notlar almanıza sebep olmaktadır
- Özetle, tez kaç sayfa olmalı sorusunun kesin bir cevabı yoktur. Ancak lisans tezlerinde ortalama 30–60 , yüksek lisans tezlerinde 80–150, doktora tezlerinde ise 150–300 sayfa gibi genel bir çerçeveden bahsedebiliriz. Bu aralıklar, hem içeriğin derinliğine hem de kurumun beklentilerine göre değişebilir
- Tez Çalışmalarının Kabul Edilmemesi Durumu Tez çalışması, jüri tarafından kabul edilmemişse, öğrenciye belirli bir süre zarfında düzeltmelerini yaparak tekrar başvuru yapma hakkı tanınır . Bu süre, çoğu yükseköğretim kurumunda 3 ay olarak belirlenmiştir. Öğrenci, bu sürede tezini düzelterek tekrar jüriye sunabilir

İşine yararsa mutlu olurum

2 günde tez yazılır mı?

Selam ekip, kolay gelsin

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Ayrıca şunu da belirtmek isterim

- Genel olarak, tez yazma süresi lisans, yüksek lisans veya doktora düzeyine göre farklılık gösterebilir. Lisans tezi genellikle 2-6 ay, yüksek lisans tezi 6-12 ay, doktora tezi ise 2-5 yıl arasında değişen bir süreç gerektirebilir
- Tez yazdırma ücretlerinde lisans tezleri 5.000 TL- 10.500 TL, tezsiz yüksek lisans tezleri 10.500 TL-15.000 TL, tezli yüksek lisans tezleri 30.000 TL-55.000 TL ve doktora tezleri 70.000 TL–90.000 TL arasıdır

İşine yarar diye düşündüm, paylaştım

2 günde tez yazılır mı?

Selam, herkese iyi haftalar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @MelekKehanet

Buna ilaveten

- Tez yazma sürecinde, yazım ile ilgili planlama yapılırsa ve doğru kaynak araştırması ile bütün verileri ulaşılırsa ortalama 1-2 ay içerisinde tamamlanır. Kişi tez yazma süresinde her gün 8 ile 9 sayfa yazı hazırlarsa ortalama iki ay içinde bu süreç biter

İşine yararsa harika

2 günde tez yazılır mı?

Selam değerli arkadaşlar

@MelekKehanet okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir not daha

- Tez önerisinin süresi içinde iki defa üst üste verilmemesi durumunda öğrencinin ilişiği kesilir . Doktora tez önerisi reddedilen öğrenci, yeni bir danışman ve/veya tez konusu seçme hakkına sahiptir. Bu durumda yeni bir tez izleme komitesi atanabilir
- Cübbe giymek şart değil ama giyilmek istenirse rica edilir giyilebilir . Tez savunması da ortalama 30-40 dk sürer

İşine yarayabilir diye düşündüm

benzerkonular_benzer_konular