10 kasim onemi nedir ?

10 Kasım önemi nedir?
Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde rahmetle ve şükranla anıyoruz

Selam dostlarım

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ek bir detay olarak

- Ayrıca Kur'an için "şanı büyük" ve "en eksiksiz kitap", Muhammed için "peygamberimiz efendimiz hazretleri" ve "Allah'ın birinci ve en büyük kulu" demiştir. 1922 ve 1923'te yaptığı iki konuşmada "Allah birdir, büyüktür." demiştir. 1923 yılında kendisine armağan olarak Kur'an gönderilmesine "Bence kıymetini takdire imkân
- atatürk'ün son sözü ve aleykümselam 'dır

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

10 Kasım önemi nedir?
Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde rahmetle ve şükranla anıyoruz

Selam, umarım keyifler yerindedir

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir not daha

- Dolmabahçe Sarayı'nda 10 Kasım 1938 sabahı saat dokuzu beş geçe, insan için değişmez kanun, hükmünü uyguladı. Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrıldı . Bu kara haberle, yalnız Türk milleti değil, bütün dünya yasa büründü
- Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 87. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz

Faydalı olur diye paylaşıyorum

10 Kasım önemi nedir?

Merhaba

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Yasmin

Bunu takiben

- 10 Kasım 1938 günü yaşamını yitiren Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her yıl tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerimizde düzenlenen faaliyetlerle anılmaktadır

Umarım beğenirsin

10 Kasım önemi nedir?

Selam takım

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Yasmin

Bu noktada belirtmek gerekirse

- Dolmabahçe Sarayı'nda 10 Kasım 1938 sabahı saat dokuzu beş geçe, insan için değişmez kanun, hükmünü uyguladı. Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrıldı . Bu kara haberle, yalnız Türk milleti değil, bütün dünya yasa büründü

İşine yaramasını dilerim

10 Kasım önemi nedir?

İyi günler

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bu bağlamda

- Neşet Ömer İrdelp'e dikkatle bakarak “ Aleykümesselam ” dedi. Son sözü de bu oldu. Sonra komaya girip 10 Kasım 09.05'te vefat etti
- Mehmed ya da Mehmed Vahideddin (Osmanlıca: محمد سادس, romanize: Meḥmed-i sâdis, Osmanlıca: وحيد الدين, romanize: Vaḥîdü'd-Dîn; 14 Ocak 1861, İstanbul – 16 Mayıs 1926, Sanremo), Osmanoğlu ailesinde Şahbaba olarak da bilinir, Osmanlı İmparatorluğu'nun 36. ve son padişahı ve sondan bir önceki halifesiydi
- İskilipli Âtıf Hoca . İskilipli Mehmed Âtıf Hoca (1875, Toyhane - 4 Şubat 1926, Ankara), Türk imam, müderris

Belki bir faydası dokunur

10 Kasım önemi nedir?

Selam sevgili topluluk

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Yasmin

Kısaca eklemek gerekirse

- Ayrıca Kur'an için "şanı büyük" ve "en eksiksiz kitap", Muhammed için "peygamberimiz efendimiz hazretleri" ve "Allah'ın birinci ve en büyük kulu" demiştir. 1922 ve 1923'te yaptığı iki konuşmada "Allah birdir, büyüktür." demiştir. 1923 yılında kendisine armağan olarak Kur'an gönderilmesine "Bence kıymetini takdire imkân
- Varna Muharebesi veya Varna Savaşı, 10 Kasım 1444 tarihinde, Papalık önderliğinde Macar, Leh, Eflak ve çeşitli Balkan milletlerinden oluşan, Kral I. Ulászló komutasındaki Haçlı ordusu ile II. Murat önderliğindeki Osmanlı ordusu arasında bugünkü Bulgaristan'ın Varna şehri yakınında yapılmış bir savaştır
- Mustafa Kemal Atatürk, sağlığının 1937 yılından itibaren bozulmaya başlamasına müteakiben 10 Kasım 1938'de öldü. Ölümünün ardından, 21 Kasım 1938'de geçici olarak Ankara Etnografya Müzesi'ne konulan naaşı, 10 Kasım 1953 'te kendisi için inşa edilen anıt mezar Anıtkabir'e nakledildi

Yardımcı olabildiysem ne mutlu

10 Kasım önemi nedir?

Merhaba herkese

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Yasmin

Bir başka husus olarak

- İskilipli Âtıf Hoca . İskilipli Mehmed Âtıf Hoca (1875, Toyhane - 4 Şubat 1926, Ankara), Türk imam, müderris
- Mehmed ya da Mehmed Vahideddin (Osmanlıca: محمد سادس, romanize: Meḥmed-i sâdis, Osmanlıca: وحيد الدين, romanize: Vaḥîdü'd-Dîn; 14 Ocak 1861, İstanbul – 16 Mayıs 1926, Sanremo), Osmanoğlu ailesinde Şahbaba olarak da bilinir, Osmanlı İmparatorluğu'nun 36. ve son padişahı ve sondan bir önceki halifesiydi

İşine yaramasını dilerim

10 Kasım önemi nedir?

Merhaba, iyi çalışmalar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Yasmin

İlaveten

- Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, millî sınırlarımız içinde millî birlik duygusuyla kenetlenmiş uygar bir toplum oluşturmaktı. Vatanı kurtaran, hür ve bağımsız Türkiye idealini gerçekleştiren Mustafa Kemal, yeni Türkiye'yi modernleştirmek amacı ile çağdaş medeniyet idealine yöneltmiştir
- Neşet Ömer İrdelp'e dikkatle bakarak “ Aleykümesselam ” dedi. Son sözü de bu oldu. Sonra komaya girip 10 Kasım 09.05'te vefat etti
- 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır

İşe yaraması dileğiyle sundum

benzerkonular_benzer_konular benzerkonular_forum benzerkonular_tarih
AyışığıGelin Gündem 0 191
Cansel Gündem 0 209
Nilufer Gündem 0 177
Idil Gündem 0 180
Hulya Gündem 0 126
Nevin Gündem 0 119
Aybike Gündem 0 148
Dilan Gündem 19 451

benzerkonular_benzer_konular