rabia ismi nereden gelmektedir ?

Ayten

Bilgili
Rabia ismi nereden gelmektedir?
Rabia, erkeklerde ربيعة ("bahar") ve kadınlarda رابعة ("dördüncü kız çocuk") şeklinde yazılan Arapça insan ismi.

Rabia, erkeklerde ربيعة ("bahar") ve kadınlarda رابعة ("dördüncü kız çocuk") şeklinde yazılan Arapça insan ismi

Herkese iyi çalışmalar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Ayrıca şunu da belirtmek isterim

- Rabia, erkeklerde ربيعة ("bahar") ve kadınlarda رابعة ("dördüncü kız çocuk") şeklinde yazılan Arapça insan ismi
- Rabia'nın doğum tarihi tam olarak bilinmemektedir. Babası İsmail'in üç kızı vardır . Bir tane daha doğunca adını 'dördüncü' anlamına gelen Râbia ismini koyar. Çok fakir bir ailenin çocuğu olan Rabia'nın, doğduğu gece evde ihtiyaç olan şeylerden hiçbiri yoktur

İşine yaraması dileğiyle ekliyorum

Rabia, erkeklerde ربيعة ("bahar") ve kadınlarda رابعة ("dördüncü kız çocuk") şeklinde yazılan Arapça insan ismi

Merhaba, umarım her şey yolundadır

@Ayten anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Kısaca eklemek gerekirse

- "Rabia" ismi, Arapça kökenli olup genellikle "dördüncü" anlamına gelir
- Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: ' Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz
- Kazakistan'ın Türkistan şehrinde yer alan Rabia Sultan Begım Türbesi, Hazret Sultan Müzesi' nin bir parçası

İşine yaramasını diledim

İyi akşamlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Ayten

Ek bir not olarak

- Ancak Kuran 'da yer almasa da birçok güzel anlam taşıyan isim bulunmaktadır. Rabia ismini çocuğuna koymaya hazırlanan anne ve baba adayları bu ismin Kuran 'da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Rabia ismi Kuran 'ı Kerim'de yer almamaktadır ancak bu Rabia isminin koyulması caizdir

İşine yararsa yeter bana

Merhaba, umarım her şey yolundadır

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Ayten, gerçekten emeğine sağlık

Bunu takiben

- "Rabia" ismi, Arapça kökenli olup genellikle "dördüncü" anlamına gelir. Ancak, isim özellikle İslam kültürlerinde "kutsal" ve "yüksek" anlamlarında da kullanılır
- Râbia'yı diğer sûfîlerden ayıran husus onun zühd anlayışını ilâhî aşk fikriyle tamamlamasıdır. Hacdan sonra Basra'ya yerleşen Râbia kendisine yapılan evlenme tekliflerini reddetmiştir . Râbia'nın bu tavrının kökeninde zühd anlayışı ve evliliğin ilâhî aşkın önünde perde olması düşüncesi vardır

İşine yaramasını diledim

benzerkonular_benzer_konular benzerkonular_forum benzerkonular_tarih
Goksu Gündem 0 89
Ozlem Gündem 0 97
Pinar Gündem 0 114
Sumeyye Gündem 0 107
Peri Gündem 6 158
Ilknur Gündem 6 149
Serpil Gündem 8 203
Halide Gündem 3 140

benzerkonular_benzer_konular