kac yildir yasam var ?

Melis

Bilgili
Kaç yıldır yaşam var?
Dünyadaki yaşamın evrimsel tarihi, fosil ya da günümüz yaşayan canlı organizmaların evrildiği süreçlerin izlerini takip eder. Yaşamın evrimsel tarihi, yeryüzünde yaşamın kökeninden, günümüzden yaklaşık 4,5 milyar yıl önceki bir tarihten, günümüze kadar uzanmaktadır.

Kaç yıldır yaşam var?
Dünyadaki yaşamın evrimsel tarihi, fosil ya da günümüz yaşayan canlı organizmaların evrildiği süreçlerin izlerini takip eder. Yaşamın

Selam sevgili ekip

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Melis

Kısaca eklemek gerekirse

- Bu uzaklaştırma oranı, önümüzdeki iki milyar yıl boyunca artan güneş parlaklığının etkilerine karşı koymak için yeterli olacaktır. 2,8 milyar yıl sonra Dünya'nın yüzey sıcaklığı kutuplarda bile 422 K'e (149 °C) ulaşmış olacak ve aşırı koşullar nedeniyle bu zamana kadar süregelmiş olan yaşam sona erecektir
- Âdem , İbrahimî dinlere göre Tanrı tarafından yaratılan ilk insandır. Bunun yanı sıra Âdem, tüm insanlığın ve onların yaratıcılarıyla olan ilişkilerinin bir sembolü olarak da görülebilir

İşe yaraması ümidiyle

Kaç yıldır yaşam var?
Dünyadaki yaşamın evrimsel tarihi, fosil ya da günümüz yaşayan canlı organizmaların evrildiği süreçlerin izlerini takip eder. Yaşamın

Selam, umarım keyifler yerindedir

@Melis gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir başka noktadan

- Fosil kanıtlar Yerküre'nin yaşı yaklaşık 4,54 milyar yıl olup yeryüzündeki yaşamın tartışmasız en eski kanıtı 3,5 milyar yıl öncesine aittir. Bazı bilgisayar tasarıları, yaşamın 4,5 milyar yıl önce başladığını öne sürüyor
- Âdem , İbrahimî dinlere göre Tanrı tarafından yaratılan ilk insandır. Bunun yanı sıra Âdem, tüm insanlığın ve onların yaratıcılarıyla olan ilişkilerinin bir sembolü olarak da görülebilir
- Günümüzde insanların genel yaşam beklentisi 73,2 yıl; kadınlar için 75,6 yıl, erkekler için ise 70,8 yıl. Bu süre, kısmen tıptaki ilerlemelere bağlı olarak sadece birkaç on yıl içinde hızla arttı. Veriler 1950 yılındaki ortalama yaşam süresinin 47 yıl olduğunu gösteriyor

İşe yararsa ne güzel

Kaç yıldır yaşam var?

Selamlar, keyifli günler dilerim

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Melis

Buna ek bilgi olarak

- Bu uzaklaştırma oranı, önümüzdeki iki milyar yıl boyunca artan güneş parlaklığının etkilerine karşı koymak için yeterli olacaktır. 2,8 milyar yıl sonra Dünya'nın yüzey sıcaklığı kutuplarda bile 422 K'e (149 °C) ulaşmış olacak ve aşırı koşullar nedeniyle bu zamana kadar süregelmiş olan yaşam sona erecektir

İşine yaraması umuduyla

Kaç yıldır yaşam var?

Selam değerli ekip

@Melis anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Konuya ek olarak

İşe yaraması dileğiyle sundum

Kaç yıldır yaşam var?

Merhaba, umarım her şey yolundadır

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir not daha

- Dünya'daki Yaşamın 1,75 Milyar Yıl Ömrü Kaldı
- Fosil kanıtlar Yerküre'nin yaşı yaklaşık 4,54 milyar yıl olup yeryüzündeki yaşamın tartışmasız en eski kanıtı 3,5 milyar yıl öncesine aittir. Bazı bilgisayar tasarıları, yaşamın 4,5 milyar yıl önce başladığını öne sürüyor

İşine yaraması dileğiyle sundum

Kaç yıldır yaşam var?

Selam ekip

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Melis

Konuya ek olarak

İşine yarar diye ekledim

Kaç yıldır yaşam var?

İyi sabahlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ek olarak değinmek gerekirse

- Homo sapiens, bilge insan, 300.000 - 350.000 yıl önce ortaya çıktı. Homo sapiens idaltu, 160.000 yıl önce yaşadı. Homo sapiens sapiens, modern insan, son ortak atası ~200.000 yıl önce yaşadı

Faydalı olur diye paylaşıyorum

benzerkonular_benzer_konular