hafizlara neden tac takilir ?

Hatice

Bilgili
Hafızlara neden taç takılır?
Peygamber (sav) kıyamette hafızları Ehlullah ve şefaatçi olarak kabul ediyor ve şöyle buyuruyor: “Ümmetimin en şereflileri Kur'an'ı hafızasında taşıyan hafızlardır.” “Hafızların anne ve babasına kıyamet günü Güneş'in aydınlığından daha güzel taç giydirilir.” Biz bugün Kur'an nuru ile nurlanan, hafızlığını tamamlayan ...Nov 7, 2016

Peygamber (sav) kıyamette hafızları Ehlullah ve şefaatçi olarak kabul ediyor ve şöyle buyuruyor: “Ümmetimin en şereflileri

Selam sevgili topluluk

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Hatice

Bir başka açıdan değerlendirirsek

- Hafızlığın mükâfatı cennette cemâlullah ile şereflenmektir . Hafızlar, mukaddes kitabı sadece dillerinde değil, gönüllerinde de taşırlar. Efendimiz (s.a. v.) hafızları Abese Sûresi'nde sözü edilen vahiy getiren meleklere benzetmiş ve hafızların cennette onlarla beraber olacağını müjdelemiştir

Umarım işini kolaylaştırır

Peygamber (sav) kıyamette hafızları Ehlullah ve şefaatçi olarak kabul ediyor ve şöyle buyuruyor: “Ümmetimin en şereflileri

Merhaba arkadaşlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Hatice

Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak

- Hafîz, muhafaza eden, koruyan, unutmayan demektir
- Kur'an'ı kekeleyerek zorlukla okuyan kimseye de iki kat sevap vardır
- Hafız Yetiştiriyorum. Hafız; koruyan, muhâfaza edendir fakat İslam dini özelinde Kur'ân-ı Kerîm'i bütünüyle ezberleyip okuyabilen kişilere denir

İşine yarar diye ekledim

Merhaba, umarım her şey yolundadır

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Konuya ek olarak

- Somuncu Baba Dergisi | İlim Kültür ve Edebiyat Dergisi. Yüce Allah'ın en güzel isimlerinden birisi olan el-Hafîz , kendisinden hiçbir şey gizli kalmayan, kullarının bütün yaptıklarını saklayan, kudretiyle yeri ve göğü, belirlenmiş süreye kadar yok olmaktan muhâfaza eden mânâlarını taşır

Faydalı olur umarım

İyi sabahlar

@Hatice gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Konuya dair bir ekleme daha

- Hafız Yetiştiriyorum. Hafız; koruyan, muhâfaza edendir fakat İslam dini özelinde Kur'ân-ı Kerîm'i bütünüyle ezberleyip okuyabilen kişilere denir

Faydalı olur diye paylaşıyorum

Selam ekip

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Hatice

Bunu takiben

Umarım beğenirsin

Selam dostlarım

@Hatice anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Ayrıca eklemek isterim ki

- Hafız, Arapçada “korumak, saklamak ve ezberlemek” manasına gelen hıfz kökünden türemiş bir sıfattır. Kur'ân-ı Kerîm'in tamamını (114 sûre, 6666 ayet, 604 sayfa) ezberleyenlere, hafız denir . Kur'ân-ı Kerîm'i kalbine ve hafızasına nakşedip ilk muhafaza eden Peygamber Efendimiz olmuştur

İşine yarayacağını düşündüm

benzerkonular_benzer_konular