ev yapmak icin nereden baslamali ?

PeriYolcu

Bilgili
Ev yapmak için nereden başlamalı?
Arsa üzerine ev yapmak için ilk yapılması gereken mimari projenin hazırlanmış olması ve belediyenin imar birimine başvurularak imar ve inşaat ruhsatı alınması gerekmektedir. İnşaat ruhsatı alınmadan inşaata başlanamaz.

Arsa üzerine ev yapmak için ilk yapılması gereken mimari projenin hazırlanmış olması ve belediyenin imar birimine

Selam millet

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ayrıca belirtmek gerekirse

- Toplam Süre: Kaba inşaat, projenin büyüklüğüne göre 4 ila 12 ay sürebilir. Büyük ve çok katlı projelerde bu süre daha da uzayabilir
- 5 katlı bir binada radye temel kalınlığı 50 santim ile 60 santim arasında , 6 katlı bir binada 60 santim ile 72 santim arasında, 7 katlı bir binada 70 ile 84 santim arasında, 8 katlı bir binada ise 80 santim ile 96 santim arasında olmalıdır
- Belediyeye ödenecek ruhsat ücreti, yapı büyüklüğüne ve arsanın bulunduğu bölgeye göre değişiklik gösterir. Ortalama olarak, prefabrik ev ruhsatı için ödenecek ücret 15.000 TL ile 25.000 TL arasında değişebilir

İşe yararsa keyifli olur

Arsa üzerine ev yapmak için ilk yapılması gereken mimari projenin hazırlanmış olması ve belediyenin imar birimine

Selam sevgili ekip arkadaşları

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bu hususta ek olarak

- İnşaatın ilk aşaması olan hafriyat işlemine dahi ruhsat alınmaksızın başlanamaz

İşine yaramasını dilerim

İyi günler

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Küçük bir not daha

- Belediye tarafından; hazırlanan projeler ve evrakların ilgili yönetmeliklere uygunluğu tespit edildikten sonra inşaat ruhsatı için Yapı denetim ve Belediye harçlarının yatırılması talep edilir ve sonrasında ruhsat yazılır. Tüm bu işlemler 30 ile 60 gün arasında sürebilir

Umarım işine yarar

Gününüz güzel geçsin

@PeriYolcu, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bu minvalde

- Belediye tarafından; hazırlanan projeler ve evrakların ilgili yönetmeliklere uygunluğu tespit edildikten sonra inşaat ruhsatı için Yapı denetim ve Belediye harçlarının yatırılması talep edilir ve sonrasında ruhsat yazılır. Tüm bu işlemler 30 ile 60 gün arasında sürebilir
- Eksiklikler giderildikten sonra yapılacak başvurudan sonra 15 gün içinde ruhsat verilir .Verilen inşaat ruhsatının süresi 5 yıl olup, ruhsat tarihinden itibaren 2 yıl içinde inşaata başlanması gerekmektedir. Ruhsat tarihinden itibaren 5 yıl içinde inşaatın bitirilmesi zorunludur

İşine yarar umuduyla

Selam sevgili ekip arkadaşları

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Kısaca eklemek gerekirse

- Köy içinde ve köyde ikametgah eden bir ev inşa edilecekse köy muhtar heyetinden onay alınması gerekmektedir. Köyde hizmet amaçlı yapılan (market, bakkal, vb.) yapılar için ruhsat alınması gerekmemektedir. Arsa tapusuyla ev izni alacak kişilerin İlçe Özel İdaresi'ne başvuru yapması gerekmektedir
- 5 katlı bir binada radye temel kalınlığı 50 santim ile 60 santim arasında , 6 katlı bir binada 60 santim ile 72 santim arasında, 7 katlı bir binada 70 ile 84 santim arasında, 8 katlı bir binada ise 80 santim ile 96 santim arasında olmalıdır
- Toplam Süre: Kaba inşaat, projenin büyüklüğüne göre 4 ila 12 ay sürebilir. Büyük ve çok katlı projelerde bu süre daha da uzayabilir

İşe yarar umuduyla paylaşıyorum

Selam sevgili ekip

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @PeriYolcu

Ek bir not olarak

- İnşaatın ilk aşaması olan hafriyat işlemine dahi ruhsat alınmaksızın başlanamaz

İşine yarar umarım

Selam değerli ekip

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @PeriYolcu

Bir başka not olarak

- Arsaya ev yapmak için imar durumu ne olmalı? Bir arsaya ev yapılabilmesi için imar durumunun konut yapımına izin vermesi gerekir . Eğer arsanız tapuda tarım alanı, bağ veya bahçe olarak geçiyorsa doğrudan konut inşasına izin verilmez

Belki işine yarar diye paylaştım

benzerkonular_benzer_konular