dilin ifade bozuklugu nedir ?

Yasmin

Bilgili
Dilin ifade bozukluğu nedir?
İfade edici dil bozukluğu bir iletişim bozukluğudur. Çocuğunuzun bu tür bir bozukluğu varsa, düşüncelerini ve duygularını kelimelere dökmekte zorlanır. Çocuğunuz problemsiz olarak okuyabilir ve anlayabilir, ancak kendini ifade etmekte zorlanır.

İfade edici dil bozukluğu bir iletişim bozukluğudur. Çocuğunuzun bu tür bir bozukluğu varsa, düşüncelerini ve duygularını

Selam dostlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Yasmin

Diğer bir açıdan bakarsak

- Dil ve konuşma terapisti/patoloğu , insan iletişimi ile ilgili bozuklukların yaşam boyu önlenmesi, ayırıcı tanısı, değerlendirmesi, tedavisi ve bilimsel incelemesinden sorumlu bir sağlık meslek mensubudur

İşine yaramasını dilerim

İfade edici dil bozukluğu bir iletişim bozukluğudur. Çocuğunuzun bu tür bir bozukluğu varsa, düşüncelerini ve duygularını

Selamlar herkese

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu çerçevede

- Konuşmada rol alan yapılardaki bozukluklar, yarık damak, diş problemleri, nörolojik problemler, işitme kaybı gibi fiziksel sebeplerle beraber, serebral palsi, zihinsel yetersizlik, otizm spektrum bozuklukları , down sendromu gibi gelişimsel ve genetik bozukluklar da dil ve konuşma bozukluklarına yol açabilmektedir
- Rapor almak için: 1. 182'yi arayarak MHRS sisteminden tam teşekküllü bir hastaneden heyet randevusu alınmalıdır. 2. Randevu ile hastane heyetinden “Kekemelik, akıcılık bozukluğu” tanı raporu alınır

İşine yarar diye düşündüm, paylaştım

Selam değerli arkadaşlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Yasmin

Devamında belirtmek gerekirse

- Artikülasyon bozukluğu; dudakların, dilin veya boğazın hareketinin yanlış yerleştirilmesi, zamanlaması, basıncı, hızı veya akışı nedeniyle konuşma seslerini doğru şekilde üretememesi durumudur. Artikülasyon bozukluğu genellikle konuşma terapisi ile giderilebilir
- Nörolojik konuşma bozuklukları, beyindeki konuşma merkezlerinde oluşan hasar sonucu görülen bir rahatsızlıktır . Kafatası yaralanmaları sonucunda beyinde çeşitli alanlarda oluşan hasarlarından dolayı konuşma ve dil bölgesi etkilenir. Bu etkilenmenin sonucunda iletişim güçlükleri meydana gelir

İşine yaramasını diledim

İyi akşamlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bunun yanında

- Rapor almak için: 1. 182'yi arayarak MHRS sisteminden tam teşekküllü bir hastaneden heyet randevusu alınmalıdır. 2. Randevu ile hastane heyetinden “Kekemelik, akıcılık bozukluğu” tanı raporu alınır

İşe yaraması ümidiyle paylaştım

benzerkonular_benzer_konular