descartes hangi dusunceyi savunur ?

Gizem

Bilgili
Descartes hangi düşünceyi savunur?
Descartes, bilginin kesin ve açık-seçik hakikatine ulaşmak çabasıyla, kendinden önceki bütün çözümleri eleştirmiş ve kendine özgü bir felsefe anlayışı geliştirmiştir. Bunun sonucu olarak da felsefi düşünceyi ve felsefe tarihini derinden etkilemiştir.

Descartes, bilginin kesin ve açık-seçik hakikatine ulaşmak çabasıyla, kendinden önceki bütün çözümleri eleştirmiş ve

Merhaba herkese

@Gizem anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir başka açıdan değerlendirirsek

- Bu bakımdan Descartes düalisttir denilebilir. Descartes 'e göre madde ve zihin ya da ruh ve beden, birbirinden farklı, ancak aynı anda var olan iki tözdür. Ruhun ana niteliği düşünmek iken, bedenin esas niteliği yer kaplamaktır. Yani beden veya madde yer kaplar, fakat düşünemez; ruh ise düşünebilir fakat yer kaplayamaz

İşine yarar diye düşündüm, paylaştım

Descartes, bilginin kesin ve açık-seçik hakikatine ulaşmak çabasıyla, kendinden önceki bütün çözümleri eleştirmiş ve

Selam değerli ekip

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Gizem

Bu çerçevede

- Kartezyen felsefe, geleneksel ruh anlayışını terk ederek modern psikolojiye de kaynaklık eden bir bilinç görüşünü felsefeye eklemler . Descartes, ruhu yalnızca canlılık veren bir organizmaya, can ruhlarına indirgerken, düşünceyi ise Tanrının bir armağanı olarak yücelttiği zihin yetisine, rasyonel ruha bağlar
- “Modern felsefenin babası” kabul edilen Fransız filozof, matematikçi ve yazar Descartes, “ Düşünüyorum, öyleyse varım ” sözüyle tanınıyor
- René Descartes, sıklıkla "Modern Felsefenin Babası" olarak anılır. Bu unvan, hem zamanında yaygın olan geleneksel Skolastik-Aristotelesçi felsefeden kopuşu hem de yeni, mekanik bilimlerin geliştirilmesi ve desteklenmesi nedeniyle haklıdır. Skolastik felsefeyle olan temel kopuşu iki yönlüydü

Umarım işini kolaylaştırır

Selam dostlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Gizem

Bir başka not olarak

- Kartezyen düalizm ya da töz düalizminin en bilinen savunucusu René Descartes, özleri ikiye ayırır: zihinsel ve fiziksel . Bu felsefe, zihnin vücut dışında var olabileceğini ve vücudun kendi başına düşünemeyeceğini önerir. Töz düalizmi, meşhur zihin-beden problemini ilk defa ortaya çıkardığı için tarihsel öneme sahiptir
- Ampirizm , tüm bilgilerin deneyim yoluyla edinildiğini savunur

İşine yaraması dileğiyle sundum

Selam, umarım keyifler yerindedir

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bu başlıkla ilgili

- Bu bakımdan Descartes düalisttir denilebilir. Descartes 'e göre madde ve zihin ya da ruh ve beden, birbirinden farklı, ancak aynı anda var olan iki tözdür. Ruhun ana niteliği düşünmek iken, bedenin esas niteliği yer kaplamaktır. Yani beden veya madde yer kaplar, fakat düşünemez; ruh ise düşünebilir fakat yer kaplayamaz

Faydalı olur umarım

Selam dostlarım

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Gizem

Kısaca eklemek gerekirse

- “Modern felsefenin babası” kabul edilen Fransız filozof, matematikçi ve yazar Descartes, “ Düşünüyorum, öyleyse varım ” sözüyle tanınıyor
- René Descartes, sıklıkla "Modern Felsefenin Babası" olarak anılır. Bu unvan, hem zamanında yaygın olan geleneksel Skolastik-Aristotelesçi felsefeden kopuşu hem de yeni, mekanik bilimlerin geliştirilmesi ve desteklenmesi nedeniyle haklıdır. Skolastik felsefeyle olan temel kopuşu iki yönlüydü

İşine yarayabilir diye düşündüm

benzerkonular_benzer_konular