Cif Boykot mu Cif kimin - Alternatif ürünler Boykot Listesinde

Seray

Bilgili
Cif Boykot Mu? Cif Kimin? Alternatif Ürünler

Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız temizlik ürünleri arasında yer alan Cif, İsrail’i ekonomik olarak destekleyen firmalar arasında mı? Bu yazımızda Cif’in ait olduğu şirketi, İsrail ile olan bağlantılarını ve alternatif ürünleri ele alacağız.

Cif İsrail Malı Mı? İsrail’i Destekliyor Mu?

Cif, Unilever firmasına ait bir markadır. Unilever, dünya çapında birçok temizlik, gıda ve kişisel bakım ürününe sahip büyük bir şirkettir. Ancak, Unilever’in İsrail’le olan ticari bağlantıları ve Filistin’deki adaletsiz uygulamalara dolaylı olarak destek sağlaması nedeniyle boykot edilmesi gereken markalar arasında yer aldığı düşünülmektedir.

Unilever, İsrail’in en büyük gıda üreticilerinden biri olan **Strauss Group** ile ortaklık içindedir. Strauss Group, doğrudan İsrail ordusuna destek veren bir şirkettir. İsrail ordusuna gıda ve lojistik destek sağlayan bu şirket, Unilever ile olan ortaklığı sayesinde ekonomik anlamda daha da güçlenmektedir.

Öte yandan, Unilever’in alt markalarından biri olan **Ben & Jerry’s**, 2021 yılında İsrail’deki işgal altındaki topraklarda ürün satmayacağını duyurmuştur. Ancak Unilever, bu kararı görmezden gelerek Ben & Jerry’s’in İsrail’deki dağıtım haklarını **Avi Zinger** adlı bir girişimciye devretmiştir. Bu durum, Unilever’in İsrail ekonomisine dolaylı desteğini sürdürdüğünü göstermektedir.

Bu nedenlerle, **Unilever’e ait olan Cif markasının da boykot edilmesi gerektiği düşünülmektedir.**

Cif Ürünlerini Satın Almayın! Alternatif Ürünler Neler?

İsrail’i ekonomik olarak destekleyen firmalara karşı bilinçli bir tüketici olmak, Filistin halkının haklarını savunmak için atılacak en önemli adımlardan biridir. Cif ve Unilever’e ait diğer ürünleri kullanmamak için alternatif temizlik ürünlerini tercih edebilirsiniz.

**Alternatif Ürün ve Markalar:**

✅ Süpermarketlerin kendi markalı temizlik ürünleri

✅ **Eyüp Sabri Tuncer** (Türkiye menşeli temizlik ürünleri)

✅ **ABC** (Türk temizlik markası)

✅ **Difaş** (Yerli üretim)

✅ **Porçöz** (Türk temizlik markası)

Bu alternatifleri tercih ederek, İsrail ekonomisine destek veren firmalara karşı duruşunuzu gösterebilir ve Filistin halkına destek olabilirsiniz.

Filistin’i Destekle, İsrail’i Boykot Et!

Bilerek ya da bilmeyerek İsrail’e ekonomik destek sağlayan firmaların ürünlerini kullanmak, onların politikalarını dolaylı yoldan desteklemek anlamına gelir. Bizler bilinçli tüketiciler olarak, **haklıdan yana olmak ve zulme karşı durmak için boykot kampanyalarına destek vermeliyiz.**

Daha fazla bilgi almak ve boykot listesine yeni markalar eklemek için bizi takip edebilirsiniz. Unutmayın, küçük gibi görünen seçimlerimiz büyük değişimlerin başlangıcı olabilir!