antoloji ne anlama geliyor ?

Antoloji ne anlama geliyor?
Antoloji şiir veya düzyazı parçalarından seçilerek oluşturulan kitaplara denilmektedir. Genellikle aynı tür eserlerin bir araya

Merhaba arkadaşlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Ayfer

Ek bir not olarak

- Antoloji dizisi; belirli bir ana temaya dayalı, genellikle her bölümü farklı bir hikâyeye ve karakterlere sahip olan dizi . Birbirinden bağımsız olduğu için önceki bölümü veya sezonu izleme zorunluluğunu ortadan kaldıran bir yapıya sahiptir

İşine yararsa mutlu olurum

Antoloji şiir veya düzyazı parçalarından seçilerek oluşturulan kitaplara denilmektedir. Genellikle aynı tür eserlerin bir araya

Selam, umarım iyisinizdir

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bu çerçevede

- Seçki, antoloji veya güldeste bir konu ya da beğeniye göre, derlenen metinlerin bulunduğu eser
- Kubbealtı Lugatı [l ince] i. (Fr. ethnologie < Yun.) İnsanların ayrıldıkları ırkları, bu ırkların özelliklerini, yeryüzüne yayılışlarını, aralarındaki bağları inceleyen ilim kolu, ırk bilimi, ırkıyat

İşe yarar umuduyla paylaşıyorum

Herkese iyi çalışmalar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Ayfer

Bu hususta ek olarak

- Antoloji dizisi; belirli bir ana temaya dayalı, genellikle her bölümü farklı bir hikâyeye ve karakterlere sahip olan dizi . Birbirinden bağımsız olduğu için önceki bölümü veya sezonu izleme zorunluluğunu ortadan kaldıran bir yapıya sahiptir

İşe yaraması ümidiyle

Selam ekip

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bir başka noktadan

- YAZARLARIN ya da sanatçıların ürünlerinden bilgilendirme, biriktirme/sakla- ma, estetik gibi prensiplerin biri veya daha fazlası amaçlanarak oluşturulmuş derlemelere genel olarak “ antoloji ” adı verilir
- Ontoloji, belirli bir bilgi alanının tutarlı ve açık bir şekilde biçimsel temsilini desteklemeyi amaçlayan kavramsal bir modeldir ( Stevens vd ., 2000 ). Biyomedikal ontolojiler, biyolojik kavramları, biyolojik tanımlar ve diğer biyolojik kavramlarla ilişkileri gibi anlamsal karşılıklarına eşler

İşine yaramasını umarım

Selam takım

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Buna ek bilgi olarak

- İki ana antoloji türü vardır: kısa ve uzun

İşe yarar umuduyla paylaşıyorum

Selam millet

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Kısaca eklemek gerekirse

- Türk edebiyatı antolojisi: başlangıçtan bugüne kadar / Vasfi Mahir Kocatürk . Çocuk kitabı: büyük yazarların çocuk hikayeleri/ Vasfi Mahir Kocatürk. : Ankara: Buluş, [1959]

Faydalı olması dileğiyle

Herkese selam

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Buna bağlı olarak

- İki ana antoloji türü vardır: kısa ve uzun
- Ontoloji, varlık felsefesi ya da varlıkbilim , temel sorunu varlık olan felsefi disiplin
- Amaç: Bilimlerin parçaladığı varlık alanlarını birleştirmek, bilimler arasındaki bağı göstermek, tüm varlık dünyasını yöneten ilkeleri bulup açıklamak. Varlığı, var olanları bir bütün olarak ele alıp inceleyen felsefe konusuna Ontoloji (Varlık bilim) denilir

İşine yarar umarım diye düşündüm

Selamlar, keyifli günler dilerim

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Ayfer

Buna ilaveten

- Ontoloji, varlık felsefesi ya da varlıkbilim , temel sorunu varlık olan felsefi disiplin

İşine yaraması beni sevindirir

benzerkonular_benzer_konular