antimon madeni nedir nerelerde kullanilir ?

Antimon madeni nedir nerelerde kullanılır?
Antimon, zırh delici mermi, gece görüş gözlüğü, kızılötesi sensörler, hassas optikler, lazer nişan, patlayıcı

Merhaba dostlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Hacer

Bu noktada

- Türkiye'nin rezervlerinin 99 bin ton üzerinde olduğu biliniyor. Bu da dünya rezervinin neredeyse yüzde 7'sine denk geliyor. Ülkemizde antimon rezervleri Balıkesir, Hatay, İzmir, Kütahya, Manisa, Niğde, Tokat illerinde bulunuyor . Türkiye geçen yıl 6 bin tonla küresel üretime önemli katkı sağlayan ülkelerden
- Antimon, oda sıcaklığında havada kararlıdır, ancak antimon trioksit (Sb 2 O 3 ), üretmek için ısıtıldığında oksijen ile reaksiyona girer. Antimon, sert nesneler yapmak için fazla yumuşak olan 3 Mohs ölçeği sertliğine sahip gümüşi, parlak gri bir metaloittir

Faydalı olursa ne mutlu

Antimon, zırh delici mermi, gece görüş gözlüğü, kızılötesi sensörler, hassas optikler, lazer nişan, patlayıcı

Herkese selam

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Ek bir not olarak

- Hakaş Madencilik : Türkiye'nin En Büyük Entegre Antimuan Tesisi. 2022 yılı içerisinde Anadolu Antimon A. Ş. ile ortaklık kuran firmamız, antimuan cevherinden antimuan trioksit ve antimuan külçe üretimi yaparak kendi alanında Türkiye'nin en büyük entegre tesisi haline getirmiştir

Belki kullanırsın diye düşündüm

Merhaba değerli dostlar

@Hacer anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Kısaca eklemek gerekirse

- Genellikle metalik görünüşe sahip olan bir metalloid olarak sınıflandırılır. Antimonun bazı özellikleri şunlardır: Fiziksel Özellikler: Gri-beyaz renkte olan antimon, katı halde bulunur. Cam gibi kırılgandır ve genellikle kristal yapısına sahiptir
- Türkiye'nin rezervlerinin 99 bin ton üzerinde olduğu biliniyor. Bu da dünya rezervinin neredeyse yüzde 7'sine denk geliyor. Ülkemizde antimon rezervleri Balıkesir, Hatay, İzmir, Kütahya, Manisa, Niğde, Tokat illerinde bulunuyor . Türkiye geçen yıl 6 bin tonla küresel üretime önemli katkı sağlayan ülkelerden
- Dünya genelindeki tanımlanmış kaynakların büyük kısmı Çin'dedir; antimon kaynakları tanımlanmış diğer ülkeler arasında Bolivya, Kanada, Meksika, Rusya, Güney Afrika, Tacikistan ve Türkiye bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kaynaklar ise ağırlıklı olarak Alaska, Idaho, Montana ve Nevada'da yer almaktadır

İşine yaraması için paylaşıyorum

Selam dostlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Konuya dair bir ekleme daha

- Antimon, oda sıcaklığında havada kararlıdır, ancak antimon trioksit (Sb 2 O 3 ), üretmek için ısıtıldığında oksijen ile reaksiyona girer. Antimon, sert nesneler yapmak için fazla yumuşak olan 3 Mohs ölçeği sertliğine sahip gümüşi, parlak gri bir metaloittir
- Türkiye'de maymunlar nerede bulunur? Türkiye'de doğal ortamında maymun türlerine rastlanmamaktadır

İşine yaraması beni mutlu eder

Selam sevgili ekip

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Hacer

Bu konuyla bağlantılı olarak

- Türkiye'de maymunlar nerede bulunur? Türkiye'de doğal ortamında maymun türlerine rastlanmamaktadır
- Antimon Havadan etkilenmez, ancak yüksek sıcaklıkta Sb2O3'e dönüşür. Stibnitin ısıtılıp demirle ya da kavrulup oksidinin odun kömürüyle indirgenmesiyle elde edilir

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

benzerkonular_benzer_konular benzerkonular_forum benzerkonular_tarih
Hulya Gündem 0 162
Guzin Gündem 0 163
MelekKehanet Gündem 18 332
Asya Gündem 22 289
Pinar Gündem 15 215
Ayfer Gündem 14 231
Aysel Gündem 14 244

benzerkonular_benzer_konular