antifriz karisim olursa ne olur ?

Antifriz karışım olursa ne olur?
Antifriz kullanılmazsa, yanmadan kaynaklanan ısı motorun hızla aşırı ısınmasına sebep olur. Hatta tamamen bozulmasına bile

Selam, umarım iyisinizdir

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Ozgul

Ayrıca şunu da ekleyeyim

- Mavi antifriz ile kırmızı antifrizi kıyasladığımızda, kırmızı olanın maviye göre daha uzun ömürlü olduğunu söylemek mümkündür . Kırmızı antifriz her ne kadar uzun ömürlü olsa da mavi antifrizden daha iyidir anlamına gelmez. Özellikle kırmızı antifrizin zararları olabilir
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı +3 Antifrizin fazla veya saf (%100) konulması, motorun soğutma performansını düşürerek hararet yapmasına , soğutma sistemi bileşenlerinde (conta, hortum) korozyon veya sızıntıya, su pompasının hasar görmesine ve motor bloğunun çatlama riskine neden olabilir . İdeal karışım, kış şartlarına göre %50 antifriz-%50 su şeklindedir

İşe yararsa yeter bana

Antifriz kullanılmazsa, yanmadan kaynaklanan ısı motorun hızla aşırı ısınmasına sebep olur. Hatta tamamen bozulmasına bile

Merhaba dostlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Ozgul

Diğer bir açıdan bakarsak

- Antifrizlerin renklerinin karışması, sıvıların kimyasal özelliklerinin birbirine karışmasına ve motorun soğutma sisteminin verimsiz çalışmasına yol açabilir, bu da motorda aşırı ısınma, korozyon ve hasara neden olabilir
- EG, dihidrik alkoller grubundan, renksiz, kokusuz, tatlı ve suda çözünen bir maddedir. Kaza yada suisid amaçlı olarak alınması sonucu, şiddetli metabolik asidoz, santral sinir sistemi depresyonu ve akut böbrek yetmezliği ile giden zehirlenme tablosu ortaya çıkar

İşine yarar diye ekliyorum

İyi sabahlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Ozgul

Ayrıca şunu da ekleyeyim

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı +3 Antifrizin fazla veya saf (%100) konulması, motorun soğutma performansını düşürerek hararet yapmasına , soğutma sistemi bileşenlerinde (conta, hortum) korozyon veya sızıntıya, su pompasının hasar görmesine ve motor bloğunun çatlama riskine neden olabilir . İdeal karışım, kış şartlarına göre %50 antifriz-%50 su şeklindedir

İşine yarar umuduyla

Selam takım

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Konuya ek olarak

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı +3 3 litre konsantre antifriz için ideal karışım oranı genellikle 3 litre saf su eklenerek toplam 6 litrelik bir karışım elde etmektir (%50-%50 oran) . Çok soğuk iklimler için 3 litre antifrize 2 litre su (%60 antifriz) eklenmesi de, korozyon önleme ve donma koruması (yaklaşık -35 negative 35 − 3 5 ile -40 negative 40 − 4 0 derece) açısından güvenli bir dengedir

İşe yaraması ümidiyle paylaştım

benzerkonular_benzer_konular