anlatim becerisi nedir ?

Sumeyye

Bilgili
Anlatım becerisi nedir?
Anlama, dinleme ve okuma becerilerini; anlatma, konuşma ve yazma becerilerini kapsamaktadır (Kavcar, Oğuzkan ve Sever 1999). Dinleme ve okuma anadilinde anlama gücüne yönelik becerilerdir ve alıcı dil olarak da bilinir. Konuşma ve yazma ise anlatım gücüne yönelik becerilerdir ve verici dil olarak da adlandırılır.

Anlatım becerisi nedir?
Anlama, dinleme ve okuma becerilerini; anlatma, konuşma ve yazma becerilerini kapsamaktadır (Kavcar, Oğuzkan ve Sever 1999). Dinleme

Günaydın

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Sumeyye, gerçekten emeğine sağlık

Bir not daha

- Genel anlamda temel beceriler, gözlem yapma, ölçme, sınıflandırma, çıkarım yapma, tahmin ve paylaşma becerileridir . Fizik dersi öğretim programında temel bilimsel süreç becerilerinin sıklıkla kullanılması gerekmekle beraber, programın amacı aşağıda sıralanan entegre bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasıdır
- Yumuşak ve sert beceriler arasındaki fark, sert becerilerin eğitim, kendi kendine öğrenme veya iş başında öğrenme yoluyla öğrenilen işe özgü yetenekler veya bilgiler olmasıdır
- Açık Beceri : eylem sırasında çevresel şartlar değişkendir ve tahmin edilemez. Kapalı Beceri : eylem sırasında çevresel şartlar sabittir ve tahmin edilebilir. Eylemden önce kişi plan yapabilir. Motor Beceriler : başarıyı belirleyen temel unsur hareket kalitesinin kendisidir

İşine yarar diye düşündüm

Anlatım becerisi nedir?
Anlama, dinleme ve okuma becerilerini; anlatma, konuşma ve yazma becerilerini kapsamaktadır (Kavcar, Oğuzkan ve Sever 1999). Dinleme

Selam millet

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Sumeyye

Buna bağlı olarak

- Öğrenme becerileri "4 C"ye ayrılabilir: eleştirel düşünme, yaratıcılık, iletişim ve iş birliği . Bu dört becerinin hepsi birbiriyle iç içe geçer

Umarım ihtiyacını karşılar

Anlatım becerisi nedir?

Selam, umarım iyisinizdir

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Sumeyye

Bir diğer bakış açısından

- Anlatım biçimleri, bir konunun etkili bir şekilde aktarılmasını sağlayan yazınsal yöntemlerdir . Açıklayıcı, betimleyici, öyküleyici ve tartışmacı anlatım gibi farklı teknikler, mesajın amacına ve hedef kitleye göre şekillenir

İşine yararsa ben de mutlu olurum

benzerkonular_benzer_konular